Cât costă cazarea și șezlongul pe litoralul românesc, în funcție de stațiune

DE Dunia Moga | Actualizat: 23.07.2020 - 13:06

Prețurile la cazare pe litoralul românesc pornesc de la 80 lei / noapte pentru o pensiune din sudul litoralului și pot ajunge până la 1700 lei / noapte pentru apartamente închiriate în regim hotelier. 

SHARE

Prețurile pe litoralul românesc încep anul acesta de la 25 de lei/zi pentru un șezlong și de la 180 de lei/zi pentru un baldachin, mai accesibile în sudul litoralului și pot fi cu până la 100% mai scumpe în nord, potrivit platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Cel mai scump, în Mamaia Nord

În funcție de zona din Mamaia, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în Mamaia Sud și de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii, iar pentru weekend de la 75 de lei/zi în Mamaia Nord.

Baldachinul pornește de la un pret de 180 de lei și poate ajunge la 200 de lei/zi. În Constanța, prețul pentru un șezlong pornește de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern.

În Vama Veche, prețul unui șezlong a crescut cu 5 lei față de anul trecut. Anul acesta, prețul unui șezlong pornește de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii și de la 35 de lei/zi în weekend.

Eforie Nord și 2 Mai – cele mai ieftine stațiuni

Stațiunile mai retrase au prețuri mai mici pentru închirierea unui șezlong. Specificul stațiunii Eforie Nord - stațiune pentru familii - influențează și prețurile practicate de operatori, astfel prețul pentru un șezlong pornește de la 20 de lei/zi.

Și în stațiunea 2 Mai prețurile sunt mai convenabile, pentru un șezlong cu umbrelă pornind de la 20 de lei/zi.

Pentru luna august, când plajele vor fi mai aglomerate, operatorii vor modifica şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană.

Prețurile la cazare pe litoralul românesc pornesc de la 200 lei

Potrivit platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, prețurile în stațiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru două persoane și pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă.

Constanța are prețuri convenabile pentru litoralul românesc, o cameră pentru două persoane cu pat matrimonial având un preț de la 80 de lei/noapte.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.