Actrița Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de 45 de ani, și marea dramă a vieții

DE Elena Petrescu | Actualizat: 11.07.2024 - 14:35
Actrița Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de 45 de ani, și marea dramă a vieții -Foto: Facebook(imagine cu caracter ilustrativ)
Actrița Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de 45 de ani, și marea dramă a vieții -Foto: Facebook(imagine cu caracter ilustrativ)

Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de peste 45 de ani, și marea dramă a vieții ei. În ciuda faptului că are același partener de viață de aproape jumătate de secol, actorul Constantin Dinulescu, în vârstă de 89 de ani, marea actriță duce în suflet o durere mare

SHARE

Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de peste 45 de ani, și marea dramă a vieții ei. În ciuda faptului că are același partener de viață de aproape jumătate de secol, actorul Constantin Dinulescu, acum în vârstă de 89 de ani, marea noastră actriță duce în suflet o durere pe care multe femei o știu. Nu a reușit să aducă pe lume un copil.

Carmen Ionescu: povestea de iubire invidiată de mulți, de peste 45 de ani, și marea dramă a vieții ei

Povestea de iubire dintre Carmen Ionescu, acum în vârstă de 68 de ani, cel mai recent văzută de publicul român în serialul ”Lia - Soția soțului meu” difuzat de postul de televiziune Antena 1, și colegul ei de breaslă Constantin Dinulescu a început neașteptat. Celor doi le-a făcut cunoștință... însăși fosta soție a actorului.
„Viața noastră a fost împărțită distinct în viață profesională și viața de acasă. Acasă e locul unde ne curățăm zilnic zgura vieții publice și ne regăsim cu adevărat așa cum suntem.
În afară de iubire îți trebuie înțelepciune, toleranță, tot ceea ce omenește e nevoie ca viața să curgă lin. Neobstrucționată de nimic care ar putea să-i denatureze adevăratul curs.

Citește și: „Război” total între un actor celebru și soțul Ilenei Stana Ionescu. „Incinerarea e o barbarie”!

Cum a decurs prima întâlnire cu viitorul soț? ”La prima noastră întâlnire am mers la Capșa și am mâncat un parfait de alune, apoi am băut un coniac bun. Dar, drept să-ți spun, în acea clipă nu m-am gândit cum va evolua întâlnirea noastră.”

Marea dramă a lui Carmen Ionescu: nu are moștenitori

„Din păcate copii nu am. La început nu îmi stătea mintea la asta, m-am concentrat foarte mult pe marea mea iubire, teatrul, unde am intrat târziu, după opt încercări. Tocmai din acest motiv am amânat copilul, iar apoi am zis că e prea târziu. Acum regret, dar așa a fost să fie. Dacă aș fi avut un copil, cred că îl lăsam să facă ce vrea, nu i-aș fi impus. Și o spun din experiență – eu mi-am dorit mult să fac balet și ai mei nu m-au lăsat. Mi-a rămas în suflet”, a spus, cumva resemnată, marea actriță.

Carmen Ionescu și viața sa profesională

Cât despre viața profesională, Carmen Ionescu a mărturisit faptul că a fost nevoită să dea de 8 ori admitere ca să între la teatru. Nu s-a lăsat păgubașă. La vârsta de 26 de ani a reușit să intre.
”Nu sunt singura candidată la IATC care a trecut prin această experiență dură. La acea dată în țară nu exista decât institului de teatrul din București care scotea anual, la concurs, cel mult 7 locuri, 3 fete și 4 băieți. Asta explica numărul mare de candidați și, implicit, exigența sporită a comisiilor de admitere. Școala românească de teatru era o școală importantă în peisajul școlilor europene.

Astăzi au răsărit ca ciupercile după ploaie tot soiul de așa zise școli de teatru care nu au un program unitar de pregătire. Contra unei sume de bani reprezentând taxa de admitere sunt gata să te declare diplomat în arte.”, a mărturisit actrița noastră.

Citește și: Recunoașteți personajul? Actorul care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat în „Ciprian Porumbescu”

La acea dată aspirația de a ajunge student la teatru era greu de realizat. Școala primea în fiecare an candidații de care era nevoie în teatru. Odată era nevoie de june prim, altă dată de eroine, de actori de compoziție și așa mai departe.

Admiterea la examen nu era dictată numai de valoarea candidatului ci și de nevoile concrete alea teatrelor existente în țară. Am înțeles acest mecanism și am continuat să mă pregătesc așteptând momentul când vocația mea de teatru va coincide cu nevoile instituției.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te