Care este cea mai bătrână bandă de hoți din lume? Cel mai tânăr membru are 69 de ani

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.08.2024 - 19:34
Care este cea mai bătrână bandă de hoți din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care este cea mai bătrână bandă de hoți din lume? La vârsta la care marea majoritate a oamenilor se gândește să se bucure de pensie sau cum să-și îngrijească sănătatea, un grup de „infractori geriatrici” a fost prins de poliție după ce ei au comis mai multe spargeri de locuințe.

SHARE

Care este cea mai bătrână bandă de hoți din lume? Poliția japoneză a arestat recent un grup de „infractori geriatrici”, format din trei bunici, din care cel mai tânăr are 69 de ani, care au fost acuzați de spargerea a cel puțin două case și suspectați de alte zece spargeri.

Care este cea mai bătrână bandă de hoți din lume? Cel mai tânăr membru are 69 de ani

Polițiștii japonezi au rămas uimiți când au identificat persoanele care se aflau în spatele unor spargeri care au avut loc, în ultima perioadă, în mai multe locuințe de pe insula Hokkaido. 

Grupul de „infractori geriatrici” este acuzat de spargerea a cel puțin două case și suspectați în alte zece cazuri asemănătoare.

Cei trei membri ai bandei sunt Hideo Umino, de 88 de ani, Hidemi Matsuda, de 70 de ani și Kenichi Watanabe, de 69 de ani, vârsta totală a găștii de spărgători fiind de - atenție! - 227 de ani, ceea ce îl face cel mai bătrân grup de hoți din lume.

Citește și: Vacanța unui român în Grecia distrusă de hoți. I-au spart mașina. De ce nu a anunțat Poliția?

Cei trei s-ar fi cunoscut în spatele gratiilor și ar fi decis să facă echipă, după ce au fost eliberați, pentru a comite infracțiuni mai eficient, scrie odditycentral.com.

Trioul, supranumit de poliție „G3S” - care, în japoneză, se pronunță identic cu cuvântul „bunici” - este acuzat că, în luna mai, a pătruns într-o casă goală din Sapporo, principalul oraș de pe insula Hokkaido, și a furat 1,3 dolari și trei sticle de whisky în valoare de aproximativ 65 de dolari. 

Cei trei membri ai bandei de spărgători au vârsta totală de 227 de ani - Foto: odditycentral.com

În luna următoare, „prada” a fost mult mai bogată: ei ar fi jefuit o altă casă goală și ar fi furat bijuterii în valoare de aproximativ 6 400 dolari. Poliția investighează în prezent implicarea grupului în alte zece spargeri din orașele Sapporo și Ebetsu.

Potrivit unei declarații a poliției, cei trei foști deținuți au plănuit să lucreze împreună în spatele gratiilor, stabilindu-și roluri clare și precise. Hideo Umino, în vârstă de 88 de ani, a comis jafurile, în timp ce Matsuda era șoferul de fugă, iar Watanabe era responsabil de vânzarea bunurilor furate.

Citește și: Care a fost cel mai periculos loc din București? Brâncuși fura din „cutia milei” a bisericii zonei

Poliția a început ancheta după ce proprietarul uneia dintre casele jefuite i-a anunțat despre bunuri furate. 

După ce au verificat imaginile de supraveghere și au urmărit bunurile furate, polițiștii au fost șocați să stabilească o legătură între infracțiuni și cei trei bătrâni, care au fi trebuit să fie susținuți fizic de polițiști în timpul arestării lor.

Atunci când au fost interogați cu privire la infracțiunile lor, cei trei infractori-seniori au declarat că le-au comis „pentru a-și câștiga existența”.

Interesant este că, la începutul acestui an, o bandă foarte asemănătoare de infractori în vârstă din Italia a comis o serie de jafuri armate înainte de a fi prinși. Liderii lor erau infractori experimentați, cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani.

Citește și: VIDEO Noul truc al hoților. Metoda prin care fură de la șoferi, pe autostradă

Deși hoții în vârstă de 70 și 80 de ani nu sunt o regulă, având în vedere că societatea japoneză îmbătrânește într-un ritm foarte rapid, nu este de mirare că rata criminalității în rândul persoanelor în vârstă din această țară a crescut în ultimii ani.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te