B1 TV: Documentare noi cu Trump vs. Obama sau Bezos și povestea Amazon

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 16.04.2020 - 18:00

Postul de știri B1 TV aduce o serie de trei documentare, produse anul acesta și anul trecut. Fiecare se învârte în jurul unui subiect „fierbinte”, ca inteligența artificială, SUA sau Donald Trump. Trei documentare noi, producții 2019-2020

SHARE

Imperiul Amazon, Duminică, 19 aprilie, de la ora 16:00.

Produs în 2020, spune povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, omul cu cea mai mare avere din lume.

Compania Amazon s-a dezvoltat constant pe parcursul anilor, începând ca un simplu retailer online, pentru ca în prezent să devină una dintre cele mai puternice și influente entități din lume, trecând peste bariera laturii economice.

Bezos a creat o infrastructură tehnologică extrem de puternică, având capacitatea de a monitoriza populația prin intermediul gadget-urilor precum Alexa sau Ring.

Documentarul prezintă ascensiunea lui Jeff Bezos și influența pe care compania Amazon o are nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume. Imperiul lui Bezos este unul fără precedent în istoria capitalismului american.

Filmul prezintă și latura nevăzută a avantajelor și produselor Amazon, arătând care sunt costurile reale ale confortului oferit de tehnologie.

Inteligența artificială, oportunitate și pericol - Luni, 20 aprilie, de la ora 16:00

Produs în noiembrie 2019, prezintă povestea „petrolului viitorului”, mai exact datele personale ale utilizatorilor de internet și rivalitatea dintre Statele Unite și China pe planurile tehnologiei și inteligenței artificiale.

De asemenea, filmul prezintă și modul în care cele două puteri se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populația și pentru a o influența, în diverse situații.

Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă și înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deține inteligență artificială, pe scurt, o nouă revoluție industrială.

Documentarul pune în discuție societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.

America divizată: Trump versus Obama - Duminică și Luni, de ora 21:00 (două părți).

Produs în 2020, este o anchetă de excepție a celor de la Frontline, care face o paralelă între mandatele deținute de Barack Obama și Donald Trump și care prezintă situația din Statele Unite în anul electoral 2020.

Documentarul relatează modul în care, pe parcursul ultimului deceniu, societatea americană a devenit tot mai divizată, având la bază o serie de teme (imigrația, probleme rasiale, corupția din politică, mass media), dar și modul în care politicienii au alimentat această divizare, care s-a transformat în ură, cu scopul de a câștiga capital politic.

De asemenea, filmul prezintă și modul în care Vladimir Putin și Rusia s-au implicat și au influențat alegerile din SUA în 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te