Artistul român de care s-a zis că și-a ucis soția cu toporul. A apărut „dovada” că a fost pușcărie

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.02.2023 - 19:49
Artistul român de care s-a zis că și-a ucis soția cu toporul - Foto: Pexels / Kindel Media

Unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică populară a trebuie să demonteze un zvon sinistru și anume acela că și-ar fi ucis soția. Nea Beni spunea că nu a fost singura minciună pe care „a îndurat-o” spusă despre el.

SHARE

„Oamenii au o imaginație bolnavă. Nici azi nu știu cine a scornit toate acestea… S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie. Veneau la mine la spectacole și ziceau «cămașa aceasta o am de la tine, de când am făcut pușcărie. Tu dormeai în patul de jos, iar eu în cel de deasupra». Spuneau asta de față cu mulți oameni. Poate unii chiar au crezut! Alții afirmau că mă cunosc din armată, ori eu nici nu am făcut armata!”, povestea Benone Sinulescu la Antena Stars.

I-a găsit jumătatea unei alte mari artiste

Ion Cernea a fost soțul Irinei Loghin. Cernea era prieten cu Nea Beni care le-a făcut cunoștință.

„Sportiv fiind, mergeam la Centrul de pregătire 23 August. Vizavi de centru locuia cântăreţul Benone Sinulescu, pe care l-am cunoscut şi ne-am împrietenit, mergeam împreună la spectacolele de la Ansamblul Ciocârlia. Irina venise cam de un an-doi la Ansamblul Ministerului de Interne. Aşa ne-am cunoscut', a povestit soțul artistei.

Citește și: Adevărul ascuns soțului de Sofia Vicoveanca pentru a-i face viața mai bună. Singură de 20 de ani

„Când s-au cunoscut, Ion era campion la lupte greco-române. Arăta bine, era manierat. Era și bun prieten cu Benone Sinulescu. Într-o zi au stabilit să meargă la ștrand, iar Benone a chemat-o și pe Irina. Ea era o femeie extrem de frumoasă, curtată de mulți bărbați. Au fost mulți care au încercat să o impresioneze, dar numai Ion a avut câștig de cauza', povestea, cu niște ani în urmă, un apropiat de-al Irinei Loghin, citat de viva.ro

O viață pentru cântec

"Nea Beni", aşa cum i se mai spunea, s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A avut o carieră de 65 de ani, a primit zeci de premii şi a avut nenumărate colaborări cu artişti de renume. A cântat în faţa unor şefi de stat precum Hruşciov, Brejnev şi Gheorghiu Dej. Împreună cu ansamblul “Ciocârlia” a adunat 150.000 de oameni la un concert pe muntele Găina. Benone Sinulescu s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 84 de ani. Artistul a fost înmormântat cu onoruri militare, iar slujba a fost oficiată de opt preoţi. 

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, afirma Elena Sinulescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te