Artista britanică venită în Delta Dunării pentru a promova meșteșugurile și arta. ”E uimitoare!”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.04.2023 - 18:12
Lola Lely, artist din Marea Britanie Foto:lolalely.com

Lola Lely, unul dintre cei cinci artişti din Marea Britanie care au câştigat rezidenţe în România prin programul "Catalizatori circulari" a vizitat timp de două zile Delta Dunării, pe care a calificat-o drept "uimitoare".

SHARE

Lola Lely, unul dintre cei cinci artişti din Marea Britanie care au câştigat rezidenţe în România prin programul "Catalizatori circulari" iniţiat de British Council, a vizitat timp de două zile Delta Dunării, pe care a calificat-o drept "uimitoare".

Câştigătoare a patru premii internaţionale, ea a fost selectată de British Council, alături de alţi patru artişti, Annemarie O'Sulivan, Anoushka Cole, Carol Carey şi Gareth Neal, pentru a participa la activităţi organizate de asociaţii din România care promovează meşteşugurile şi arta.

Artista britanică venită în Delta Dunării pentru a promova meșteșugurile și arta. ”E uimitoare!”


"Delta a fost uimitoare. Am avut patru anotimpuri într-o singură zi şi au fost atât de multe lucruri care m-au captivat ca artist care foloseşte natura în activitatea lui.

A fost o adevărată aventură, pe uscat, pe apă, ospitalitatea oamenilor a fost nemaipomenită, iar mâncarea a fost de asemenea extraordinară", a declarat, pentru Agerpres, Lola Lely.

Citește și: Artistul ce a frânt inimile fetelor în anii 90 și a lucrat în Germania revine să facă 1.000.000€


Directorul British Council, Andrew Glass, s-a arătat la rândul lui încântat de frumuseţea Deltei.

El a precizat că programul "Catalizatori circulari" a adus laolaltă artişti interesaţi de meşteşuguri şi design, de sustenabilitate şi de a ideea de a împleti tradiţiile cu inovaţia.

"Rolul British Council în lume este să construiască legături, să promoveze buna înţelegere şi încrederea între state. Activăm în educaţie, în limba engleză şi în cultură. Cred că discuţiile din ultimele două zile au fost despre puncte comune, legături mai strânse şi, sper eu, noi proiecte", a afirmat Glass.

Fiecare artist din Marea Britanie care participă la rezidenţele oferite de British Council este susţinut de o asociaţie, iar vizita în Deltă a artistei Lola Lely a fost organizată de Teodor Frolu, membru fondator al Asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23.

"Colaborarea noastră cu British Council este de peste 12 ani. British Council a facilitat schimburile culturale care nu înseamnă doar întâlniri în săli de expoziţie unde ne arătăm unii altora lucrările.

 Mergem împreună în teren, vedem ce face fiecare dintre noi, facem echipe. T

ot acest proiect pregăteşte deschiderea muzeului care va avea loc în septembrie la Mila 23 şi sperăm ca această colaborare să continue, iar muzeul (dedicat lui Ivan Patzaichin) să aibă un parteneriat cu British Council", a explicat Teodor Frolu.

Luni, Lola Lely va participa la un workshop în Bucureşti care pregăteşte "Expoziţia lui Ivan", eveniment programat pe 23 mai, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la care sunt invitaţi toţi cei cinci artişti câştigători ai rezidenţelor oferite de British Council.

În cadrul programului "Catalizatori circulari" (Circular Catalysts), cei cinci artişti din Marea Britanie vor semna o expoziţie în cadrul Romanian Design Week 2023, eveniment care va avea loc în perioada 12 - 29 mai, la Bucureşti. Expoziţia va fi itinerată în Timişoara şi în Marea Britanie, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra.

Potrivit site-ului British Council, "Circular Catalysts" este parte din "Circular Cultures", un program regional multidisciplinar care are ca scop promovarea dialogului în jurul designului circular, explorând

 subiecte precum schimbările climatice, deşeurile de materiale şi culturile de creaţie. În România, "Circular Catalysts" explorează interconectarea şi izolarea sistemelor rurale, urbane şi sociale în context local şi global.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te