Apartamentele de pe litoral, la mare căutare. Prețurile încep de la 170 lei/noapte

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.08.2021 - 14:32
Apartamentele de pe litoral, la mare căutare. Prețurile încep de la 170 lei/noapte. Foto Travelmit

Litoralul românesc este și anul acesta cea mai căutată destinație a verii. Printre cele mai populare stațiuni se numără Mamaia Nord, Eforie Sud și Olimp.

SHARE

Turiștii se orientează, pentru sejururile mai lungi, mai mult către apartamente spațioase, unde pot regăsi multe dintre facilitățile pe care le au acasă.

Am intrat deja în ultima lună a sezonului estival tradițional, dar agențiile de turism afirmă că vara aceasta românii sunt interesați să meargă la mare și în toamnă.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță continuă să lanseze numeroase oferte noi la prețuri avantajoase și să îi atragă pe turiști cu pachete complexe, care includ cazare, pensiune completă sau demipensiune, dar și diferite servicii de wellness și agrement (piscine, locuri de joacă pentru copii, saună, săli de fitness, terenuri de sport etc.).

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

Care au fost cele mai căutate destinații din România în această vară

Vara aceasta, România a fost în topul celor mai căutate destinații de către turiști, mai ales în contextul în care călătoriile internaționale sunt în continuare condiționate de măsurile luate de fiecare stat în parte.

Dintre rezervările efectuate până acum în sezonul estival, 41% dintre ele au fost pe litoral, potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit. Printre destinațiile populare de la mare se numără Mamaia Nord, Olimp, Eforie Sud, Saturn și Năvodari, semn că stațiunile de la Marea Neagră încă au un potențial uriaș pentru turismul intern.

Conform aceluiași raport, în sezonul estival, românii s-au orientat și către zonele de munte (23% din rezervări), stațiunile balneare (19% din rezervări) și marile orașe (17% din rezervări).

Ce prețuri plătesc turiștii români pe cazarea la mare

Când vine vorba despre un sejur mai lung, cum sunt cele de minimum o săptămână, mulți turiști își doresc cazări care să le ofere cât mai multe facilități care să le confere sentimentul că sunt „ca acasă”. Acesta este și motivul pentru care, în ultimii ani, românii au început să caute tot mai des apartamente spațioase, atât pe litoral, cât și în celelalte destinații din țară.

Vara aceasta, cele mai rezervate unități de cazare de la mare sunt hotelurile (49.43%) și apartamentele (31%), acestea fiind urmate de pensiuni și case de vacanță. În general, familiile și grupurile de turiști le preferă pe cele din urmă în fața hotelurilor, căutând locuri dotate cu toate facilitățile necesare unui sejur mai lung, intime, perfecte pentru cercul lor restrâns.

Citește și: După escapada la mare, Cristina Cioran s-a dus direct să-și vadă fetița aflată la incubator

În ceea ce privește privește prețurile pentru cazarea pe litoral, acestea variază în funcție de unitatea de cazare aleasă. În medie, prețul pe o cameră pornește de la 170 de lei pe zi.

În ceea ce privește sejururile la mare, o cazare pentru două persoane, timp de cinci nopți, începe de la 1.700 de lei, în timp ce prețurile pentru o cazare pentru patru persoane, tot pe o durată de cinci nopți, încep de la 2.600 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te