Alimente care stimulează imunitatea. Mâncarea este tratamentul tău

DE Meghan Gunn | Actualizat: 18.03.2022 - 10:40
Hibiscus
Papaya
Portocale
Afine
Ciocolata neagră
Ciuperci champignon
Rodii
Migdale
Curcumă
Miso
Brâncă

„Lasă mâncarea să fie tratamentul tău și tratamentul să fie hrana ta”, a spus Hipocrate. Din cele mai vechi timpuri, oamenii din întreaga lume și-au căutat în natură atât combustibilul, cât și vindecarea.

SHARE

Cercetările moderne arată că multe dintre alimentele și ierburile pe care oamenii le-au folosit inițial ca medicamente, de la hibiscusul din Africa de Sud până la turmericul indian sau ciocolata neagră din Panama, au și astăzi beneficii de stimulare a sistemului imunitar.

Încercați să integrați unele dintre aceste remedii verificate în stilul vostru de viață și mâncați pentru a învinge bolile.

Papaya - Mexic 

Acest fruct favorizează digestia, reduce inflamația și are proprietăți antioxidante puternice.

Papaya fermentată – disponibilă sub formă de pudră – este impresionantă: s-a demonstrat că reduce stresul oxidativ la persoanele în vârstă și la cei cu hipotiroidism și boli hepatice, iar studiile au descoperit că extractul de papaya poate scădea biomarkerii legați de cancer. 

Portocale - Florida

Botoxul naturii? Pe lângă faptul că oferă o sursă bogată de vitamina C care întărește imunitatea, portocalele ajută, de asemenea, la creșterea aportului natural de colagen al organismului, care menține pielea netedă și suplă, iar părul și unghiile puternice.

De asemenea, colagenul ajută la o digestie sănătoasă, iar unele studii au arătat că ameliorează durerile articulare după exerciții fizice.

Afine - Canada

Micuțele fructe au devenit sinonime cu „antioxidant“dintr-un anumit motiv.

Studiile au arătat că afinele pot ajuta la repararea ADN-ului, pot proteja împotriva cancerului și contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea funcției cognitive.

Alte studii au arătat că suplimentele pe bază de afine pot ajuta copiii și adulții în vârstă la coordonare în mișcări și dexteritate crescută.

Ciocolata neagră - Panama

Cacaua conține compuși numiți flavanoli care favorizează sănătatea inimii și, de asemenea, ar putea reduce riscul de diabet.

Un studiu asupra poporului Kuna – un trib izolat din Panama care bea aproximativ cinci căni de cacao pe zi – a arătat că ei nu suferă aproape niciodată de  hipertensiune arterială.

Vreți și voi? Consumați ciocolată neagră, care conține de două până la de trei ori mai mulți flavanoli decât ciocolata cu lapte.

Ciuperci champignon - Franţa

O sursă alimentară rară de vitamina D, aceste ciuperci, numite și albe, ajută la menținerea oaselor puternice.

Sunt, de asemenea, bogate în potasiu și compuși care pot proteja împotriva bolilor cronice, iar un studiu recent a arătat că aceste ciuperci ar putea ajuta oamenii să prevină apariția diabetului de tip 2.

Rodii - Egipt

Fructele roz sau roșii cu mai multe semințe dețin un simbolism profund în multe culturi.

De asemenea, au fost folosite de secole pentru proprietățile lor antibacteriene; egiptenii antici foloseau fructul pentru a trata diverse infecții și viermi intestinali.

Cercetările moderne despre sucul de rodie arată că ar putea ajuta la combaterea virușilor precum gripa.

Hibiscus - Africa de Sud

Floarea  a fost folosită de secole în scopuri medicinale, de la combaterea hipertensiunii arteriale până la tratarea problemelor hepatice.

Există peste 50 de specii diferite de hibiscus. Este adesea înmuiat în apă pentru ceai, fiert în dulcețuri sau uscat și îmbrăcat în aluat pentru brioșe și pâine.

Migdale - Iran

Vedeta remarcabilă a nucilor, migdalele sunt originare din Iran. Pe lângă faptul că sunt surse bune de proteine ​​și fibre, migdalele au un nivel ridicat de vitamina E, care are proprietăți antioxidante și protejează celulele.

De asemenea, s-a demonstrat că migdalele întăresc sistemul imunitar, oferind un strat suplimentar de apărare împotriva unor boli precum gripa.

Curcumă - India

De mii de ani, acest condiment portocaliu strălucitor a fost folosit atât în ​​scopuri aromatice, cât și în scopuri medicinale.

Principalul său compus, curcumina, îi conferă turmericului proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatoare.

Un studiu a arătat că persoanele cu colită ulceroasă care și-au completat medicina tradițională cu turmeric aveau mai multe șanse să intre în remisie. Te simți uituc? Un alt studiu a arătat că poate ajuta memoria.

Miso - Japonia

Probabil ați avut acest ingredient japonez în supă, dar pasta de soia fermentată poate fi adăugată și la sosuri, sosuri de salată, tofu și mâncăruri de legume.

La fel ca iaurtul, miso conține probiotice, „bacteriile bune“ care ajută la sănătatea intestinelor.

De asemenea, se crede că miso promovează sănătatea cognitivă, inclusiv atenuarea simptomelor de anxietate și depresie.

Brâncă - Australia

Această plantăsuculentă sărată găsită de-a lungul coastei din sudul Australiei este plină de vitaminele A, B și C și se crede că ajută la reglarea somnului, promovează repararea țesuturilor și detoxifică organismul.

Brânca poate fi servită proaspătă în salate sau prăjită în ulei de măsline sau unt, asemănător cu sparanghelul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te