Actriță iubită de milioane de români, strigăt disperat: Nu mă uitați. Colegii se tem de ce e mai rău

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.03.2023 - 17:12
Actriță iubită de milioane de români, strigăt disperat - Foto: Captura video

Actriță iubită de milioane de români pentru replica celebră dintr-o reclamă la brânzeturi „Prea bun, prea ca la țară” este de negăsit de o perioadă foarte lungă de timp. Prietenii se tem de ce e mai rău deoarece actrița nu le mai răspunde la telefon.

SHARE

Actrița Natașa Raab, iubită de milioane de români pentru rolurile din teatru, dar mai ales pentru apariția ei plină de haz dintr-un spot TV, este de negăsit. Colegii au încercat să o contacteze, dar fără succes. Ea a fost diagnosticată cu Parkinson în 2020.

Nu mă uitați

Anul trecut declara pentru impact.ro: „Sunt foarte bolnavă, am Parkinson atipic, tremur foarte rău, nu pot nici să merg, d-abia vorbesc, nu mai pot pronunța deloc cuvintele. Iau tratament, însă boala aceasta nu se vindecă.

Nu pot să mai filmez, profesional nu știu ce aș mai putea face, la starea mea de sănătate”, ne-a spus, cu mare greutate în exprimare... Vă mulțumesc că mă sunați, că mă întrebați de sănătate. Le transmit admiratorilor, prin intermediul dumneavoastră, multă sănătate și un an nou binecuvântat! Vă rog, nu mă uitați”

e de negăsit de aproape un an, spun colegii de teatru, care au încercat să o contacteze telefonic, însă în zadar. Diagnosticată cu Parkinson în urmă cu trei ani, îndrăgita Coana Chiva, din celebra reclamă la produse lactate, s-a retras la țară, în județul Dolj. Fix în urmă cu un an declara că nu mai poate merge deloc din cauza bolii.”

Nu răspunde nimănui

Actorii Teatrului din Craiova, cu care Natașa Raab (69 de ani) a fost colegă, dar și actorul Florin Zamfirescu, au încercat să o contacteze actriță, însă fără rezultat, potrivit playtech.ro

Un vecin a explicat:  „Lumea vorbește, pe aici, prin Craiova, că a rămas la țară, undeva, la Băilești, la aer curat, în căsuța femeii care o îngrijește de câțiva ani.

A luat-o de aici, din apartamentul de bloc, pentru a putea să o supravegheze nonstop, împreună cu soțul ei. Dar ar trebui să îi lase telefonul deschis, ca să nu mai fim îngrijorați. Chiar dacă nu mai poate vorbi, am afla totuși și noi de la cei care o îngrijesc cum se mai simte.

Citește și: Joacă într-un singur film și dispare misterios pentru 50 de ani. A fost partenera lui Dem Rădulescu

Am putea să îi trimitem și noi un gând bun, contează enorm când ești bolnav. Ultima oară când am văzut-o, acum vreo doi ani, se sprijinea în două bastoane, mi-a zis că nu se simte bine”.

„Acum un an, de ziua mea, pe 12 aprilie, m-a sunat, ca să-mi ureze „La mulți ani!”, dar vorbea atât de greu, încât nici nu prea am înțeles ce spune. De atunci, să știți că eu am tot sunat-o, ca să vorbim, ca să aflu ce e cu ea, dar nu răspunde nimeni la acest număr de telefon, este închis. N-a murit, că am fi auzit. După moartea soțului ei, Natașa s-a nenorocit, s-a îmbolnăvit, îmi pare tare rău de ea!”, a spus și actorul Florin Zamfirescu.

Citește și: A fost partenera lui Amza Pellea. Timp 40 de ani e dată dispărută. Se reîntoarce la prima iubire

Câteva repere ale actriței

S-a născut la Huedin și a copilărit apoi la Cluj. A absolvit Liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu.

A fost opfemeie frumoasă  și, astfel, a ajuns manechin la Centrul de Creație UCECOM condus de Zina Dumitrescu. În perioada studenției, a jucat pe scena Teatrului Național din Cluj.

A devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, dar a colaborat cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj.

Piese în care a jucat

A jucat în multe piese de teatru precum: Vărul Shakespeare, Unchiul Vanea, Ubu Rex cu scene din Macbeth, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, Ferma animalelor de George Orwell, ...Escu de T. Mușătescu, O masă pe cinste de G. Astalos, Pragul albastru de I.D. Sârbu, Tărâmuri întunecate de Harding Lernay.

În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.

A prezentat Festivalul Național „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chișinău, evenimente culturale, emisiuni de radio și televiziune și a jucat în spoturi publicitare. 

A predat la Departamentul de artă teatrală din cadrul Facultății de Litere din Craiova, având postul de conferențiar universitar doctor, și este membru al senatului UNITER.

A fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te