Actrița de care Piersic s-a îndrăgostit în autobuz și care a lucrat într-o fabrică. „Am fost amanți”

DE Alex Darvari | 17.12.2022 - 11:13
Anna Szeles - Foto: Arhiva

Ana Szeleș a fost cea de-a doua soție a lui Florin Piersic. Căsnicia a durat un deceniu. După despărțire s-a mutat în Ungaria unde a continuat să aibă o viață artisitică.

SHARE

Florin Piersic și Medeea Marinescu au jucat piesa “Străini în noapte” în Austria. Aici, actorul de 86 de ani s-a revăzut în culise cu fosta soţie, actrița Anna Széles (80 de ani). 

„I-am auzit, la un moment dat, glasul pe hol, dar nu am apucat să o văd înainte de spectacol. Eram în culise şi am auzit cum l-a primit sala pe Florin. A fost un urlet, ăsta e cuvântul. Nu au aplaudat puţin, lumea urla. Închipuiţi-vă o sală mare, o hală, unde s-au pus şi scaune în plus.

Citește și: FOTO Carburant scump, măsuri extreme: Unele orașe din Franța permit din nou accesul căruțelor cu cai

La un moment dat, Florin a zis: “Şi, acum, vreau să vă prezint pe cineva. În sală se află şi fiul meu, şi cei doi copii ai lui, nepoţii mei, dar şi artista sufletului meu.”, aşa a prezentat-o pe Anna Széles, a mărturisit Medeea Marinescu pentru click.ro

Citește și: FOTO Actrița Tatiana Iekel despre soțul Florin Piersic: „Nu a fost iubirea vieții mele. Era un crai”

Cum s-au cunoscut

Cei doi au devenit soț și soție la în anul 1975, după ce Florin ar fi curtat-o mai mult timp. Se spune că Piersic s-a îndrăgostit de ea într-un autobuz. Căsnicia lor a durat un deceniu.

”L-am cunoscut pe Florin Piersic în timpul filmărilor la «Vârsta dragostei» La probele pentru filmări, de fapt. El n-a jucat până la urmă. Nu a luat rolul, ci un alt actor.

Dar atunci nu ne-am băgat în seamă. (râde) Au trecut câțiva ani până ce am filmat împreună de-adevăratelea. Apoi, după ce ne-am căsătorit, căsnicia noastră a fost foarte ciudată: eu, aici, fiind la Teatrul Maghiar din Cluj, iar el la București. Noi n-am locuit împreună ca soții, ci ca amanții. Venea din când în când. De altfel, nici nu m-a chemat la București. Glumesc! M-a chemat. Și el, și părinții lui. Dar eu n-am vrut să las teatrul de aici.

Și nu uit niciodată că Radu Beligan mi-a spus: «Ești o fată deșteaptă». Pentru că aici jucam roluri principale. Iar în București, trebuie să fiu sinceră, n-aș fi avut aceleași roluri ca aici, fiindcă se simte accentul meu maghiar…”, a povestit Anna, în cadrul unui eveniment organizat la TIFF, citata de OK Magazine.

Cinemagia: A fost muncitoare timp de un an

Anna Szeles s-a născut la Oradea. În copilărie ia ore de balet și pian. A absolvit liceul nr. 4 din Oradea în anul 1960. La primul examen dat la Academia de Teatru și Film este respinsă din cauza fragilității și tinereții ei (motivul oficial). Lucrează un an ca muncitoare după care în anul următor reușește pe primul loc. Deja după primul an este remarcată și distribuită în filmul ,,Vacanta la mare" (1962).

În anul următor, la vârstă de 23 de ani, pe când filma la "Elixirul tinereții" (1963) îl cunoaște pe Florin Piersic, dar abia după 8 ani se îndrăgostesc și se căsătoresc. Florin Piersic avea atunci 38 de ani și venea după un mariaj cu alta mare actriță, Tatiana Iekel, cu care are un băiat, pe Florin. Căsnicia lor durează zece ani după care divorțează, dar mai stau împreună încă 5 ani, făcând naveta să se întâlneasca, ea locuind și jucând la Cluj, iar el ajuns celebru jucând și filmând la București. Au împreună un băiat, pe Daniel, care rămâne în grija ei și împreună cu care emigrează după moartea părinților ei, în anul 1989, în tara vecina Ungaria, unde își continua cariera artistică. 

Prima întoarcere în țară

Actrița și-a amintit și de prima vizită pe care a făcut-o în România după mutarea în Ungaria cu fiul ei și al lui Floirn Piersic, Daniel. 

 „Daniel și cu mine coboram din avion. Iar Florin ne aștepta, dar nu-i dădeau drumul să vină spre noi. Și nici pe noi nu ne-au lăsat să intrăm în aeroport. Și atunci el a strigat spre noi: Ai dat vreun interviu în Ungaria? S-a întâmplat ceva? Ai spus ceva de regimul politic? Zic: Nu, decât că m-ai înșelat!”, a spus ea citată de libertatea.ro

„Pădurea spânzuraților” e filmul meu preferat (…). Aveam un accent specific ardelenesc, mai stâlceam unele cuvinte. Toate acestea au fost atuul meu”, spunea Anna.

Anna Széles  a mai apărut, printre altele, în „Meandre” (1966), „Vin cicliştii” (1968), „Balul de sâmbătă seară” (1968) şi  „Tinereţe fără bătrâneţe” (1969). Împreună cu Florin Piersic, actriţa a jucat în filme ca „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475” (1975), „Elixirul tinereţii” (1975) şi „Masca de argint” (1985).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te