Recunoașteți actrița care împlinește 70 de ani? Rămâne văduvă la numai 3 ani de la căsătorie

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.07.2023 - 17:20
Foto: Arhiva

Una din cele mai apreciate actrițe împlinește vârsta de 70 de ani. A jucat în numeroase piese de film și de teatru și a avut trei căsătorii.

SHARE

Dana Dogaru împlinește 70 de ani. Continuă să joace teatru cu aceeași pasiune, iar în ultimii ani am putut-o vedea în filme precum Sieranevada sau Moromeții 2.

Foto: Dana Dogaru, alături de Nae Iliescu

Actrița a debutat în teatru în 1977 la Notarra. Ea a povestit cum a ajuns la teatru:

„Îmi plăcea de mică să atrag atenția asupra mea: recitam și inventam povești pe care le spuneam tuturor. Simțeam o nevoie aproape fizică să mă expun. La 8 ani, știam cu siguranță că mă voi face actriță. Dar oricât de mult îmi iubesc această profesie minunată, dar dură, n-aș fi vrut că fata mea - și-a primului meu soț, actorul Mihai Dogaru - să îmbrățișeze aceeași cariera.

Primul soț moare la 30 ani, al treilea în mod misterios

Am încercat să-i atrag atenția asupra dificultăților meseriei. "O meserie care nu-i pentru dudui", cum spunea George Constantin. Și adaugă: "Cine vrea doar să-și vadă fata îmbrăcată frumos pe scena, se înșală. E o meserie de corvoadă, de râmători". Nimic din ce-i spuneam n-a convins-o, m-a anunțat că a dat examen la Institut și că a intrat. Dar după primele ore de curs, când regizorul le-a spus fetelor să se dezbrace în maieu, să vadă cum se mișcă, ea a lăsat totul balta, a venit acasă și mi-a spus că a terminat definitiv cu teatrul. Acum lucrează la o firmă și e mulțumită” a povestit pentru formula-as.

În viața privată, Dana Dogaru a fost căsătorită de trei ori. A fost căsătorită, prima oară, cu actorul Mihai Dogaru care a decedat la 39 de ani. 

S-a întâmplat la doar 3 ani după ce cei doi și-au unit destinele.

„Ne-am îndrăgostit atât de tare, încât ne-am căsătorit imediat după admitere. Şi, din fericire, am şi făcut un copil pe care mi-l doream foarte tare, aşa cum îmi doream să fac şi teatru. Am mers în paralel cu amândouă. Spun din fericire, pentru că, din păcate, Mihai a murit la doar trei ani după ce ne-am căsătorit. A făcut un cancer pulmonar, avea doar 39 de ani. A fost o căsnicie scurtă. Eu eram foarte crudă la început, dar el mi-a insuflat cam tot ce ştiu acum despre actorie”, a declarat artista, potrivit Libertatea.

Dana Dogaru s-a recăsătorit cu regizorul Gelu Colceag, dar - spune actrița - nu s-au înțeles. 

Cu Gelu Colgeac nu s-a înțeles

"Eu am mai fost căsătorită cu Gelu Colceag şapte ani, dar nu ne-am înţeles.Pe cel de-al treilea soţ, care e un medic foarte bun, l-am întâlnit la o nuntă. S-a întâmplat să avem nevoie unul de altul şi, din fericire, au trecut 30 de ani de atunci”, a povestit aceasta într-un interviu.

Din păcate, al treila soț a avut parte de o moarte ciudată în Turcia. Doctorul Sorin Lucian Puia avea 76 de ani şi plecase în vacanţă cu şase prieteni din România, undeva pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei. Închiriaseră un iaht, însă pe 30 septembrie 2022, medicul Sorin Puia a murit. Potrivit unor surse, acesta ar fi suferit un nefericit accident. Doctorul ar fi căzut din pat şi s-a lovit atât de tare încât ar fi rămas inconştient pe podeaua iahtului.

Până la sosirea poliţiştilor turci, căpitanul vasului s-a speriat şi a fugit. Românii au fost duşi cu duba la audieri, iar cadavrul medicului a fost transportat la Medicina Legală.

Citește și: Misterioasa moarte a soțului Danei Dogaru. Șase români, interdicție de a părăsi Turcia de-o lună

Actrița și-a făcut un autoportret în care a explicat că nu se consideră o vedetă.

Autoportret: Nu sunt vedetă

„Probabil că autocenzura mea funcţionează un pic prea bine azi. Sunt, din fire, o fiinţă mai curând rezervată. Îmi e greu să ajung la „destăinuiri”. Rezerva e unul din defectele mele cele mai păguboase, pentru că în meseria asta nu e loc de rezerve. Trebuie să-ţi dai drumul la vale fără să stai prea mult pe gânduri. lar eu, dacă nu ştiu exact ce se întâmplă după ce mi-am dat drumul şi unde ajung, nu mă arunc. Se poate spune că mă împiedic în mine însămi...

 Ce să spun despre mine? Nu sunt o actriţă confortabilă, dar am şi „părţi bune”. Cum ar fi că nu ţin neapărat să joc „burlanul” în piesa „Burlanul”. Orgoliul meu nu bate în zona asta. Nu am nimic de „vedetă”. Mi se pare mult mai important pentru un actor să fie artist. E drept că e mai greu, dar se poate. I-am văzut. Există. Am crescut printre ei.

Pentru mine n-a existat alegere. Am făcut exact ce mi-am dorit şi nu mi-e ruşine de ce am făcut. Am avut — ca tot omul — momente de vârf şi căderi, succese şi insuccese. Dar şi insuccesul face parte din meserie. E normal să-I ai. E chiar necesar. Funcţionează ca un şut în fund: te ajută să faci un pas înainte. E un imbold..., a spus actrița pentru aarc.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te