Misterioasa moarte a soțului Danei Dogaru. Șase români, interdicție de a părăsi Turcia de-o lună

DE Adrian Costin | Actualizat: 16.10.2022 - 17:59
Doctorul Sorin Lucian Puia (76 de ani) ,soțul actriței Dana Dogaru, a murit în timpul unei excursii în Turcia Foto: substantial.ro

Doctorul Sorin Lucian Puia (76 de ani) plecase în vacanţă cu şase prieteni din România, printre care alți doi medici, în Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei

SHARE

Medicul Sorin Lucian Puia, soţul actriţei Dana Dogaru, a murit în condiţii suspecte pentru autorităţile din Turcia, iar până la finalizarea anchetei, cei şase români au interdicţia de a părăsi ţara. Printre aceştia se numără managerul şi directorul medical al unui spital din Bucureşti, un regizor şi producător de filme, dar şi oameni de afaceri.

Doctorul Sorin Lucian Puia avea 76 de ani şi plecase în vacanţă cu şase prieteni din România, undeva pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei.

Citește și: VIDEO Van Damme, care ascultă manele și ia bătaie la București, mândru că a luptat „amical” cu Putin

Închiriaseră un iaht, însă pe 30 septembrie 2022, medicul Sorin Puia a murit. Potrivit unor surse, acesta ar fi suferit un nefericit accident. Doctorul ar fi căzut din pat şi s-a lovit atât de tare încât ar fi rămas inconştient pe podeaua iahtului.

Doi prieteni, medici, au încercat să-l resusciteze

Doi dintre prietenii cu care era pe ambarcaţiune, medici şi ei la Maternitatea Giuleşti, au încercat zeci de minute să îl resusciteze, însă nu au reuşit şi au sunat la urgenţe. Căpitanul iahtului a acostat în cel mai apropiat port, iar Poliţia a deschis o anchetă.

Până la sosirea poliţiştilor turci, căpitanul vasului s-a speriat şi a fugit. Românii au fost duşi cu duba la audieri, iar cadavrul medicului a fost transportat la Medicina Legală.

După efectuarea autopsiei, trupul a fost repatriat în România, iar pe 5 octombrie a fost înmormântat la Târgu Mureş. Cei şase prieteni cu care se afla în vacanţă nu s-au putut întoarce acasă.

Aceştia sunt şi acum blocaţi în Turcia, iar asupra lor planează suspiciuni de omor.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns oficial, decesul doctorului Puia: "Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Izmir, a fost notificat telefonic, la data de 30 septembrie 2022, cu privire la decesul unui cetăţean român aflat pe o ambarcaţiune situată în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalik, Republica Turcia. În dialogul cu reprezentantul oficiului consular, cetăţeanul român care a semnalat decesul a solicitat informaţii cu privire la demersurile care trebuie întreprinse în astfel de situaţii şi a precizat că va notifica familia persoanei decedate".

Tragediile Danei Dogaru

"Eu am mai fost căsătorită cu Gelu Colceag şapte ani, dar nu ne-am înţeles.Pe cel de-al treilea soţ, care e un medic foarte bun, l-am întâlnit la o nuntă. S-a întâmplat să avem nevoie unul de altul şi, din fericire, au trecut 30 de ani de atunci”, a povestit aceasta într-un interviu.

Primul partener de viață al actriței Dana Dogaru, actorul Mihai Dogaru, a murit la 39 de ani, răpus de cancer pulmonar. S-a întâmplat la doar 3 ani după ce cei doi și-au unit destinele. Împreună cu acesta are o fată, pe nume Irina.

Citește și: 1.300 euro, prețul minim de Revelion în Poiana Brașov. Mai scump ca o vacanță în Bali sau Dubai

A fost casatorita cu actorul Mihai Dogaru care a decedat la 39 de ani. Are o fiică și un nepot.

Cine e Dana Dogaru

Dana Dogaru s-a nascut la Bucuresti, pe 1 august 1953. 
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale – București, promotia 1976. Debutul in teatru a avut loc in 1977, cand a jucat rolul Eva din spectacolul „Ulciorul sfărĺmat“, la Teatrul Nottara. Au urmat multe alte roluri ca Stanca din „Răceala“ lui Marin Sorescu, Fata din ,,Jocul’’ de Ion Băieșu, Juliette din ,,Mâța în sac’’ de Feydeaux, Silvia din ,,Acești îngeri triști’’ de D.R.Popescu, Paulina din ,,Fecioara și moartea’’ de A. Dorfman, si altele.
Debutul in film: lung metrajul „Eu, tu și Ovidiu“, in 1977. Alte filme in care a fost distribuita: ,,Hangita’’, ,,Hanul dintre dealuri’’, ,,Hartia va fi albastra’’, ,,E atit de aproape fericirea’’, ,,Expeditia’’, ,,Francesca’’, ,,Nunta muta’’, etc.
Vocea profunda a Danei Dogaru ne-a atras atentia si in multe piese de teatru radiofonic; ,,Insula’’ de Mihail Sebastian, ,,Idiotul’’ de Fiodor M.Dostoievski, ,,Hangita’’ de Carlo Goldoni, etc.
In 2008 a primit premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, cu rolul dublu mama si chelnerița japoneză din piesa ,,În rolul victimei’’ de la Teatrul Metropolis.
A facut parte din juriul Festivalul Național de Comedie de la Galați, potrivit cinemagia

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te