Actrița cu origini românești care a jucat în seria Furios și Iute. Are 3 copii cu „Thor”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 17.12.2022 - 15:43
Chris Hemsworth și Elsa Pataky- Foto: PARADE

Elsa Pataky este o actriță cu origini românești, cunoscută cel mai bine pentru rolul său din filmele Furios și Iute. Aceasta a jucat și alături de soțul ei în producții cinematografice Marvel.

SHARE

Numele de la naștere al Elsei Pataky este Elsa Lafuente Medianu. Actrița s-a născut în Madrid, Spania. Mama ei, Cristina Medianu Pataky, este o cunoscută publicistă cu origini românești, iar tatăl ei, José Francisco Lafuente, este un biochimist spaniol. Elsa Pataky vorbește fluent spaniolă și română, dar și engleză, italiană și franceză, după ce a studiat limbile de-a lungul copilăriei și a carierei de actorie.

Pataky a fost membră al unei companii de teatru din Madrid numită „Teatro Cámara de Ángel Gutiérrez”, iar în cele din urmă a părăsit universitatea unde studia jurnalismul, când a fost distribuită în serialul local spaniol „Al Salir de Clase” în 1997.

Citește și: VIDEO Inaugurată de numai un an o autostradă din România o ia la vale. Bonus, găuri în asfalt

Primul film al Elsei, „El Arte de Morir” (2000) a fost un succes major în Spania. Ea a fost distribuită  într-o gamă largă de genuri de film, inclusiv comedie, acțiune, dramă și thriller. Rolul ei principal din filmul de comedie „NINETTE” (2005), care a fost scris și regizat de José Luis Garci, câștigător al „Academy Award”, i-a adus aprecieri din partea criticilor. Pataky a apărut în multe filme spaniole, franțuzești și italienești. Cu toate acestea, ea și-a găsit faima internațională la Hollywood.

Citește și: Fostul primar Nichita, acuzat de mită, și-a aflata sentința: Câți ani va sta după gratii

Elsa și-a lansat cariera cinematografică la Hollywood în 2006, într-un rol secundar în filmul „Șerpi în avion”, apărând alături de Samuel L Jackson. Ea a devenit faimoasă după ce a jucat rolul lui „Ofițer Elena Neves” în filmul din 2011 „Fast Five”, cu Dwayne Johnson ca partener, care îl interpreta pe „Luke Hobbs”. Pataky a reluat rolul Elenei Neves și în „Fast & Furious 6” (2013), „Furious 7” (2015) și „The Fate of the Furious” (2017). În 2018, Pataky a jucat rolul „Adrielle” în serialul australian „Tidelands”, care a fost lansat pe „Netflix” pe 14 decembrie 2018. 

Elsa Pataky a apărut și în câteva filme Marvel alături de actualui ei soț, Chris Hemsworth. Actrița a jucat în „Thor: the dark world” (2013) și în „Thor: Love and Thunder” (2022).

La începutul anului 2010, Pataky a început să se întâlnească cu actorul australian Chris Hemsworth. S-au cunoscut prin intermediul echipei lor de management comun, „ROAR”. Pataky și Hemsworth s-au căsătorit pe 26 decembrie 2010, după ce au fost logodiți 5 luni. În prezent, Elsa Pataky și actorul care i-a dat viță lui zeului Thor au trei copii: o fiică, India Rose, născută în mai 2012, și gemeni, Tristan și Sasha, născuți în martie 2014, potrivit The Famous People.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te