Cum am reușit să „înving” statisticile și să mă mărit după 50 de ani. Soțul, cu 11 ani mai tânăr

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.02.2023 - 18:45
Cum am reușit să „înving” statisticile și să mă mărit după 50 de ani. - Foto: Pexels / Gustavo Fring

Potrivit Biroului de Recensământ al SUA, dacă ai peste 40 de ani, șansa ta de a te căsători este de 15%. Cu toate acestea există persoane care fac acest pas chiar și după o jumîtate de secol de viață.

SHARE

Povestea unei astfel de femei care a infirmat statisticile și s-a căsătorit după 50 de ani a fost prezentată de publicația online „Your tango”

„Privind acea statistică, găsirea dragostei după 50 de ani mi se părea imposibilă. Dar, ghicește ce? M-am căsătorit cu bărbatul visurilor mele la 53 de ani.

 Când eram mică, mama ne ducea cu mașina la restaurantul nostru de familie. Aveam 11 ani și, la acea vreme, credeam că voi suporta consecințe groaznice dacă nu eram căsătorită până la 24 de ani.

 <<Nu spune niciodată așa ceva!>> mi-a spus mama.

<<- O să-ți fie bine cu sau fără soț.>>

Am fost foarte norocoasă să am părinți care nu m-au presat în privința problemelor personale. Părinții altor prieteni încercau să-i căsătorească la 22 de ani, ceea ce este o nebunie.

 Cum mi-am trăit viața?! Am călătorit în Bermude, Bahamas și în alte locuri interesante. Am avut prieteni grozavi și am petrecut în weekend ani întregi.

Am avut timp pentru școală, să obțin o diplomă de licență și, după aceea, să petrec 12 ore pe zi lucrând pentru a avansa în carieră.

Am fost promovată și am primit complimente de la conducere: „Ești superstarul nostru în ascensiune” sau „Motivația te va duce departe, domnișoară”.

Wow, totul a fost grozav. Ce nu a fost atât de bine, a fost să fiu singur, despărțit de din motive necunoscute sau să mă întreb dacă sunt cu adevărat atât de oribil pe cât mă simt.  

Pe măsură ce înaintam în vârstă, relațiile mele personale erau un grup. Fiecare despărțire a fost o agonie pentru mine.

Am petrecut cel puțin doi ani singură între relații. Mi-am luat timp pentru ca inima mea să se vindece. A fost un cerc vicios - despărțirea, următoarea tristețe, apoi speranța de reconciliere, apoi mai multă tristețe.

 În cele din urmă, am ajuns la fund și am renunțat la dragoste pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Ce am învățat din Legea atracției

Am avut prima sclipire de speranță, în momentul în care am descoperit Legea atractiei în timp ce mă uitam la un spectacol Oprah.

Am început să mă gândesc la întrebările mari ale vieții, cum mă potrivesc în univers și ce ar trebui să fac pentru mine și pentru alți oameni. Am săpat adânc în studiul religiilor și al diferitelor practici spirituale. Am simțit că ceva în interior mă împinge spre o relație mai armonioasă.

Acum realizez că mă îndreptam spre iubire. Nu dragoste romantică, ci iubire infinită în toate formele ei.

Cel mai impactant exemplu este salvarea câinelui meu. Această experiență m-a învățat cum să fiu mamă și ce înseamnă să am grijă de nevoile altuia. Am învățat răbdarea, mai multă bunătate și cum să fac față mai bine provocărilor. 

În plus, după moartea iubitei mele mame, am început să fiu mai în ton cu sentimentele celorlalți, mai plin de compasiune și mai capabil să fac față provocărilor într-un mod mai calm. Am devenit cu adevărat persoana care trebuia să fiu întotdeauna.

Cum am făcut loc dragostei în viața mea

Nevoia de a avea un partener iubitor a început să iasă din nou la suprafață, dar de data aceasta a fost diferit. Toată dragostea care era în mine ieșea în lume.

Am învățat să practic recunoștința, iubirea de sine și fericirea în fiecare zi. A fost atât de ușor și natural.

Mi-am dat seama că nu trebuie să fac mai mult, ci să fac lucrurile diferit și în moduri care m-au făcut să mă simt bine toată ziua.

Citește și: Turcia, în pragul revoltei populare. Operațiuni de salvare suspendate, focuri de arme

În sfârșit, am avut curajul să iau diferite decizii de viață și să fac ceea ce era mai bine pentru sufletul meu. Mi-am schimbat cariera pentru a putea face ceea ce îmi place în fiecare zi.

Acum mă uit la ceilalți oameni într-un mod mai grijuliu, chiar dacă îmi rănesc sentimentele.  

M-am simțit atât de bine cu mine și cu viața pe care am creat-o. 

Într-o vineri seară, eram la pub-ul de lângă casă, cu familia. Fostul meu vecin a sărit literalmente de pe scaunul lui de la bar și a venit în fața mea, speriindu-mă.  

Lângă el stătea un bărbat care îmi arunca un zâmbet strălucitor. S-a întâmplat să fie prietenul vecinului meu pe care, în mod surprinzător, nu l-am întâlnit niciodată.

Am petrecut câteva ore în trei vorbind. Noul meu prieten avea o privire ciudată pe chip. M-a întrebat: „Ești o mare fană a fotbalului?”. Am discutat despre fotbal universitar. Părea șocat și încântat de câte știam.

S-a întors a doua zi și nu a plecat niciodată.

Dragostea m-a găsit când am fost gata pentru asta

Am petrecut patru ani să ne cunoaștem. Nu am vrut să am copii. El avea un fiu. Îmi doream un tip mai în vârstă, dar  era cu unsprezece ani mai tânăr decât mine.

Bunătatea lui, inima deschisă și comportamentul blând față de mine au fost foarte importante pentru mine. Comunicarea lui deschisă și personalitatea lui relaxată se potrivesc cu modurile mele mai deschise și pline de viață. Pur și simplu relația curge atât de ușor, este cum ar trebui să fie.

Citește și: NATO cere Germaniei să conducă Forță de reacție rapidă. „Armata britanică, prea mică”

Ne-am căsătorit la frumoasa lui casă a familiei de lângă Lacul Erie. A fost la o zi după ce am împlinit 53 de ani.

Am reușit să sfidez statisticile pentru că m-am relaxat. Am eliberat nevoia de a fi căsătorit și m-am concentrat pe a avea o viață frumoasă. M-am încetinit ritmul și am iubit viața mai mult, permițându-i să mă găsească în sfârșit.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te