A cântat în corul bisericii dar a ales uniforma militară. Roxana vrea să facă o lume mai bună

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.08.2023 - 15:27
A cântat în corul bisericii dar a ales uniforma militară. Roxana speră la o lume mai bună Foto: stiri.botosani.ro

A început să cânte în corul bisericii, acolo unde pentru prima dată i-a fost remarcată vocea melodioasă, clară. Au urmat cursuri de specialitate, concursuri, premii și aprecieri cu duiumul. Însă drumul Roxanei avea să ia o întorsătură neașteptată.

SHARE

A început să cânte în corul bisericii, acolo unde pentru prima dată i-a fost remarcată vocea melodioasă, clară. Au urmat cursuri de specialitate, concursuri, premii și aprecieri cu duiumul.

Însă drumul Roxanei avea să ia o întorsătură neașteptată.

Sâmbătă seară, pe scena din comuna Todireni, la spectacolul prilejuit de sărbătorirea a 500 de ani de atestare documentară, a urcat o tânără cântăreață de folclor care a încântat audiența și a fost felicitată de primarul localității.

Roxana este elevă a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș" Fălticeni și desfășoară în această perioadă stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, conform stiri.botosani.ro.

Deși este tânără, artista de muzică populară are o poveste de viață interesantă, care poate fi un bun exemplu de urmat pentru cei de vârsta sa.

”Încurajată de mama,am început prima dată să cânt în corul bisericii din satul natal.

După ce oameni cu experiență în domeniul muzical au constat că am o voce bună, m-au îndemnat să mă perfecționez într-o școală populară de artă din municipiul Botoșani.

Zis și făcut! Mama m-a sprijinit foarte mult în cariera muzicală. Anii au trecut, iar la terminarea clasei a VIII-a am ales să îmi continui studiile în muzică, pentru ca asta mă definea, așa ca am candidat și am fost admisă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”

A avut performanțe artistice

În tot acest timp, am participat la diferite concursuri, la care am obținut diferite premii, de la locul 1 până la locul 3.

După terminarea liceului, am fost admisă la Universitatea Naționala de Arte ”George Enescu” Iasi, dar din cauza pandemiei de COVID-19 și a unor probleme personale, am fost nevoită sa îngheț anul și să continui ulterior cursurile”, a mărturisit Roxana, mesajul fiind transmis prin intermediul colegilor ei de la Jandarmeria Botoșani.

Surprinzător, cariera tinerei avea să ia și o altă întorsătură.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu, afaceri de milioane $. Vrea să plătească recuperarea părinților victimelor

”De mică, visul meu a fost să devin polițistă, însă Dumnezeu a lucrat altfel în privința mea. Cred că mi-a văzut puterea și potențialul și a vrut să mă încerce puțin mai mult.

După un an de pauză, am fost admisă ca rezervist-voluntar în Ministerul Apărării Naționale, cu stagiul de două luni în orașul Turda, județul Cluj”.

De ce la Turda și nu în Botoșani?

În acel moment nu erau locuri în Botoșani și, spune Roxana, ”am ales tot un oraș frumos, pentru o experiență în plus”.

Imediat după terminarea stagiului de militar rezervist-voluntar, nu a mai stat pe gânduri și s-a pregătit, chiar dacă alții erau cu mult înaintea ei.

”Mi-am dat silința pentru a reuși și am devenit elev jandarm. Vreau să vă spun că iubesc această meserie, simt că mă definește și aici e locul cel mai potrivit pentru mine.

Citeşte şi: Un călugăr de pe Athos a împușcat un român. L-ar fi „confundat” cu o pisică. L-a sunat pe Becali

Chiar dacă inițiativa a venit doar din partea mea, mama m-a sprijinit în continuare la fel de mult ca în muzică”, mărturisește cu mândrie Roxana, scrie conform stiri.botosani.ro

După terminarea stagiului de practică, vor urma examenele de absolvire.

”Abia aștept să obțin calificativul “reușit” la toate materiile și mi-aș dori foarte mult ca, la repartiție, să lucrez în domeniul ordinii și siguranței publice.

Scopul meu este să acumulez experiență, să mă disting profesional alături de cei mai buni colegi jandarmi și să fac o lume mai bună prin aportul meu".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te