6 destinații europene mai puțin aglomerate în aprilie, pentru o primăvară cu bateriile încărcate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2022 - 19:43
Porto, Portugalia. / Foto: golftravel.world
Madrid, Spania. / Foto: jonesaroundtheworld.com
Amsterdam, Olanda. / Foto: eatlivetraveldrink.com
Sicilia, Italia. / Foto: timeout.com
Dubrovnik, Croația. / Foto: milleworld.com
Meteora, Grecia. / Foto: greeka.com

Soarele încălzește din nou și, în combinație cu o escapadă în aer liber, într-una dintre destinațiile de top mai puțin aglomerate de pe „bătrânul continent”, este pregătit să vă încarce bateriile.

SHARE

Madrid, Spania

Madridul, capitala Spaniei, este un oraș destul de subestimat. Mulți turiști trec peste Madrid și se îndreaptă spre Barcelona sau Malaga, de exemplu, dar orașul merită vizitat. Există multe de văzut și de făcut, inclusiv unele dintre cele mai faimoase muzee de artă din lume, opțiuni culinare delicioase și viață de noapte vibrantă. 

În aprilie, Madridul nu este prea aglomerat de turiști, așa că puteți obține oferte bune pentru cazare și zboruri. De asemenea, aprilie este momentul în care are loc populara „Semana Santa” (Săptămâna Sfântă), cu o mulțime de sărbători și evenimente diferite.

Citește și: VIDEO Campionatul de Viteză în Coastă: 79 de echipaje, din care două 100% electrice, gata de start

Amsterdam, Olanda

Fără îndoială, Amsterdamul este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în aprilie în Europa. Începe sezonul lalelelor și întreg orașul se colorează spectaculos. Sezonul lalelelor durează, de obicei, până la mijlocul lunii mai, ceea ce înseamnă că aveți garantat lalele în aprilie.

Dacă ajungeți în Amsterdam, puteți lua în calcul să vizitați și câteva orașe din apropiere, cum ar fi Lisse, Noordwijk și Sassenheim, pentru a admira, de asemenea, câmpuri uriașe de lalele. Unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat primăvara în zonă este Keukenhof din Lisse. Este cunoscută drept „Grădina Europei” și una dintre cele mai mari grădini de flori din lume. Se poate merge inclusiv cu bicicleta. 

Citește și: Test DEKRA & TÜV: Cele mai performante și longevive anvelope de vară pentru mașini sport

Sicilia, Italia

Dacă ați învățat la școală că Italia arată ca o cizmă care lovește o minge, atunci Sicilia este mingea. Insula din sudul Italiei este caldă în aprilie și este renumită pentru plajele sale uimitoare și satele adorabile. 

Deși nu sunt încă temperaturi de vară, aprilie este o lună grozavă pentru a vizita Sicilia. Totul se pregătește pentru sezonul turistic, iar plajele și atracțiile sunt relativ goale.

Dacă este prea frig pentru o baie în ocean, nu vă faceți griji, insula vulcanică oferă niște izvoare termale primitoare chiar și pentru cele mai friguroase zile de primăvară.

Citește și: VIDEO Sătul să dea cu Ferrari-ul în gropi, Rod Stewart a pus mâna pe lopată și și-a asfaltat strada

Dubrovnik, Croația

Orașul vechi din Dubrovnik este, cu siguranță, unul dintre cele mai bine conservate din Europa. Odată cu această popularitate însă, a venit și aglomerația. În lunile de vară, iulie și august, orașul se transformă într-un adevărat furnicar de turiști. Pentru a evita această aglomerație, cel mai bun moment pentru a vizita Dubrovnik sunt lunile aprilie și mai. Merge și în prima jumătate a lui iunie.

Dacă sunteți fani ai serialului „Game of Thrones”, veți face imediat legătura dintre acoperișurile portocalii, azurul Mării Adriatice, zidurile groase din jurul orașului vechi și rădăcinile medievale ale Dubrovnikului.

Meteora, Grecia

O destinație excelentă în aprilie sunt mănăstirile suspendate de la Meteora, situate lângă Kalabaka, în centrul Greciei. Puteți evita astfel căldura din timpul verii și aglomerația din sezonul de vârf și vă bucurați din plin de istorie și priveliști.

Mănăstirile de la Meteora au fost construite în secolul al XIII-lea când monahismul a înflorit în această zonă. Cele șase mănăstiri active sunt așezate pe stânci abrupte, impunătoare, care ating aproape 600 de metri înălțime.

De Paște, la mănăstiri au loc sărbători religioase speciale, iar vizitatorii sunt bineveniți să participe.

Porto, Portugalia

Porto, al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, este un loc uimitor de vizitat în aprilie.

Deoarece primăvara este un moment minunat pentru a fi în aer liber, există câteva lucruri interesante de făcut în Porto. Este momentul perfect, de exemplu, pentru a vă plimba pe Ribeira, cel mai cochet și vibrant cartier de pe malul râului din Porto sau pentru a face turul celor șase poduri peste Rio Douro. De asemenea, puteți merge cu telecabina în Porto Gaia pentru o panoramă uluitoare asupra orașului.

Dacă sunteți pasionat de arhitectură și cultură, un tur pe jos al orașului vă oferă șansa de a explora Biserica Carmo, Turnul Clerigos sau Palacio da Bolsa. Construite între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, monumentele istorice din Porto prezintă diferite stiluri arhitecturale, baroc și neoclasic fiind cele mai comune.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te