duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

4 preparate de vară făcute la friteuză

Data publicării: 14.06.2024 • 21:27 Data actualizării: 14.06.2024 • 21:27

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm să vă surprindeți familia în această vară.

Dacă vreți să vă duceți pasiunea pentru gătit la următorul nivel, puteți încerca să pregătiți pentru cei dragi unul din preparate despre care vă vom vorbi. Dacă dispuneți și de o friteuză cu aer cald, cu atât mai bine! Cu siguranță veți reuși să faceți cele mai gustoase rețete în acest sezon. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

În articolul de azi ne dorim să ne concentrăm pe rețetele la friteuza cu aer cald. Acest electrocasnic folositor a devenit de curând popular și în România, în special datorită funcțiilor și programelor de gătit multiple.

El se aseamănă cu robotul de bucătărie pentru că nu emană căldură și prepară mâncarea în timp record. Este o achiziție perfectă pentru vară și zilele în care doriți să vă petreceți cât mai puțin timp în bucătărie.

Folosind un astfel de electrocasnic, nu veți mai încălzi bucătăria și nici nu veți mai îmbiba casa cu mirosul de mâncare.

Aceste avantaje vor face ca vara dumneavoastră să fie mai ușoară, cel puțin, în materie de gătit. După cum vă spuneam și mai devreme, vă promitem că rețetele minunate pe care urmează să vi le enumerăm vă vor ajuta să treceți la următorul nivel, dar și să vă uimiți apropiații. Iată ce puteți prepara în acest sezon.

Prima rețetă pe care o puteți încerca la friteuza cu aer cald este: tacos de pui cu salată. Tot ce aveți nevoie sunt lipiile preferate, carnea tocată de pui, condimentele și câteva legume de sezon. Tacos se prepară foarte ușor și sunt o idee rapidă pentru prânz.

Puneți carnea de pui tocată în recipientul friteuzei, după ce o condimentați bine cu sare, piper, praf de usturoi și chilli. Lăsați-o să se gătească, timp în care pregătiți lipiile pe farfurii și vă apucați de tăiatul legumelor.

Compuneți salata după bunul plac, cu roșii, castraveți, ridichii, ardei și orice mai doriți dumneavoastră. Puneți-o deoparte și începeți asamblarea tacoșilor. Luați câte 1-2 linguri de carne și încă 1-2 linguri de salată, puneți în lipie, strângeți bine și gata! Ați obținut un prânz copios, sănătos și răcoros.

Continuăm enumerarea preparatelor de vară și ajungem la frigăruile cu fructe de mare. Dacă vă plac aceste delicatese marine, vara este momentul perfect să le încercați.

Este foarte simplu! Tot ce trebuie să faceți este să puneți în țepușe fructele de mare favorite și să le lăsați la rumenit în friteuza cu aer cald. La final, veți obține o gustare extrem de aromată și crocantă, care vă va duce cu gândul la vacanțele de la Marea Mediterană.

Trecem mai departe și ajungem la un preparat un pic mai complicat, însă la fel de răcoritor și rapid. Dacă doriți să încercați ceva nou și să-i uimiți pe copilași, mai puteți prepara la friteuză și pachețele de legume. Ingredientele de care aveți nevoie sunt foile de orez și legumele de sezon favorite.

Nu trebuie decât să le tăiați cubulețe, să le condimentați și apoi să le puneți în foi. Aici vine partea mai complicată.

Pentru a vă asigura că pachețelul rămâne intact după gătire, trebuie să udați foaia de orez cu puțină apă la margini. Apoi, pe partea din mijloc a foii, puneți o lingură din compoziția obținută și să rulați strâns, închizând la capete. Lăsați să se coacă în friteuză și veți obține un antreu tare delicios.

Nu în ultimul rând, a patra rețetă de vară despre care vrem să vă vorbim azi este un desert. După fiecare masă copioasă, merităm și un moment dulce, nu-i așa? Ei bine, aflați că friteuza cu aer cald vă poate pregăti și deserturi.

Ca să mențineți tematica sezonului, vă recomandăm să încercați feliile de ananas caramelizate. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați ananasul în felii de un deget grosime, să le pudrați cu puțin zahăr vanilat și apoi să le lăsați la copt pentru aproximativ 10 minute. La final, veți rămâne cu un desert minunat și crocant, perfect pentru a fi servit alături de o cupă de înghețată.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am inspirat cu sfaturile oferite și că acum sunteți gata de gătit. Pentru și mai multe idei de preparate la friteuză, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy cooking!

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră