Strania iubrie dintre Șerban Ionescu care, pe moarte, voia divorțul și Magda Catone care îl îngrijea

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.12.2022 - 10:02
Șerban IOnescu și Magda - Foto: kanald
Șerban IOnescu și Magda - Foto: kanald

Ultimii doi ani au vieții lui Șerban Ionescu au fost marcați de divorțul de Magda Catone. Actorul a vrut despărțirea chiar și în momentele în care starea de sănătate îi era extrem de precară. Magda Catone care, inițial, a acceptat s-a întors și i-a stat în preajmă.

SHARE

Şerban Ionescu a murit pe 21 noiembrie 2012, la numai 62 de ani. Actorul fusese diagnosticat iniţial cu borelioză, ca mai apoi să fie tratat de scleroză amiotrofică, boală care i-a fost fatală. Actorul a fost distribuit în peste 40 de filme, în zeci de piese de teatru ori în spectacole de televiziune.

Actorul s-a făcut remarcat cu rolurile din “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (1980), “Horea” (1984) sau din “Pădureanca” (1987). Şerban Ionescu şi actrița Magda Catone s-au căsătorit în anul 1983 și au fost la un pas de divorţ în 2010, după 30 de ani de căsătorie. Atunci, Magda Catone a decis să renunțe la divorț de dragul familiei. Au un băiat.

Acuzații grave

Cu jumătate de an înainte de deces, pe 28 mai 2012 Șerban Ionescu i-a cerut divorțul Magdei Catone. Magda Catone a cerut, atunci, o amânare spunând că Șerban Ionescu este grav bolnav. Actorul a declarat că singurul lucru pe care și-l mai dorește este să pună punct căsniciei.

Citește și: Destinul actriței după care lumea întorcea capul. Așteptată 30 ani, marea iubire moare în accident

Cătălin Dancu, avocatul lui Șerban Ionescu la acea vreme era indignat și vorbea despre motivele pentru care artista nu dorește să îi acorde divorțul. Ea punea la îndoială semnătura lui deși motivele pentru care Șerban Ionescu vrea să divorțeze erau înregistrate și filmate. Procura actorului a fost semnată cu degetul pentru că acesta nu avea posibilitatea de a scrie în acele momente.

Magda Catone a negat procura și s-a arătat convinsă ca actorul este inconștient și că nu este în deplinătatea facultăților mintale, arată observatornews în 2012.

Divorțul nu a mai avut loc, intervenind decesul artisului.

Citește și: Papadopol a divorțat după 12 ani pentru o colegă: „Nu sunt fericit”. De ce l-a iertat fosta soție

Magda Catone vorbește în termeni frumoși despre Șerban: „Am un băiat care îi calcă pe urme, este o prelungire a relației pe care am avut-o cu Șerban, este Scorpion ca și mine și este stâlpul casei. El este președintele asociației Șerban Ionescu iar eu sunt directoarea Festivalului... De Sărbători ne e cel mai dor de el. Șerban era Moș Crăciun pentru că el era cel care mergea la Ducu Darie, la Tania, la Manuela Hărăbor, era moșul care aduce bucurii copiiilor. Soția lui Ducu Darie i-a făcut primul costum. Apoi, s-a dus vestea și Manuela a venit cu un costum superb, și apoi lumea ne suna să vină Șerban cu darurile, a povestit Magda Catone la Prima TV.

Ce a spus Oana Pellea la moartea lui Șerban Ionescu

Actriţa Oana Pellea a scris, pe pagina sa de Facebook, că, pentru ea, Şerban Ionescu rămâne Pelicanu’, studentul cu zâmbet timid, talentat „şi iubit de profesorul lui, Amza“.

„Pentru mine o să rămână Pelicanu’… studentul cu zâmbet timid, înalt şi ca un argint viu, talentat si iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea în casă, cu respect şi iubire. Mi-a fost şi o să-mi fie drag. Dumnezeu să te odihnească, Şerban Ionescu!“, scrie Oana Pellea, transmiţând condoleanţe familiei actorului.

 

Ionescu în teatru și film

A jucat apoi la Teatrul Odeon, între 1992-2002, în piesele "Comedii de Cehov" după A.P. Cehov, "Richard al III-lea" de W. Shakespeare (regia Mihai Măniuţiu), "Demonul meschin" de Feodor Sologub (regia Adrian Giurgea), "La ţigănci" după Mircea Eliade (regia Alexander Hausvater), "Platonov" de A.P. Cehov (regia Gelu Colceag), "Lulu" de Frank Wedekind (regia Dragoş Galgoţiu), "Fraţii" de Sebastian Barry (regia Alexandru Dabija), "Saragosa 666 zile" de Jan Potocki (dramatizare şi regia Alexandru Dabija), "Cartofi prăjiţi cu orice" de Arnold Wesker (regia Alice Barb).

Din 2002 a jucat pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, în piesele: "Crimă pentru pământ" după Dinu Săraru (dramatizarea şi regia Grigore Gonţa, 2002), "Revizorul" de N.V. Gogol, Serghei Cerkasski (2002), "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale (regia Grigore Gonţa, 2003), "Apus de soare" de Barbu Ştefănescu Delavrancea (regia Dan Piţa, 2004), "Gândirea" de Leonid Andreev (regia Felix Alexa, 2005), "Inimă de câine" de Mihail Bulgakov (regia Yuriy Kordonskiy, 2005), "Comedie roşie" de Constantin Turturică (regia Alexandru Tocilescu, 2006), "Eduard al III-lea" de W. Shakespeare (regia Alexandru Tocilescu, 2008), "Molto, gran' impressione" de Romulus Vulpescu (regia Dan Tudor, 2009), "Livada de vişini" de A.P. Cehov (regia Felix Alexa, 2010), "Dineu cu proşti" de Francis Veber (regia Ion Caramitru, 2010).

Actorul Şerban Ionescu a fost distribuit şi în zeci de filme, dintre care amintim: "Capcana mercenarilor" (regia Sergiu Nicolaescu, 1980), "Burebista" (regia Gheorghe Vitanidis, 1980), "Imposibila iubire" (regia Constantin Vaeni, 1983), "Acasă" (regia Constantin Vaeni, 1984), "Furtună în Pacific" (regia Nicu Stan, 1985), "Bătălia din umbră" (regia Andrei Blaier, 1986), "Martori dispăruţi" (regia Szabolcs Cseh, 1988), "Pădureanca' (regia Nicolae Mărgineanu, 1987), "Mircea" (regia Sergiu Nicolaescu, 1989), "Miracolul" (regia Tudor Mărăscu, 1988), "Chira Chiralina" (regia Gyula Maar, 1993), "Prea târziu" (regia Lucian Pintilie, 1996), "Maria" (regia Peter Călin Netzer, 2003), "Sindromul Timişoara" (regia Marius Barna, 2004), "Visuri otrăvite" (regia Ana Mărgineanu, 2006), "Păcală se întoarce" (regia Geo Saizescu, 2006), "Beyond America" (regia Marius Barna, 2008), "Umilinţa" (regia Cătălin Apostol, 2011).

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te