VIDEO Nintendo Ring Fit Adventure, un joc RPG care combate sedentarismul și vă menține în formă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.12.2020 - 16:33

Sedentarismul nu face bine sănătății, indiferent de vârstă, iar Nintendo, pionierul consolelor care nu te lasă să înțepenești pe scaun, dezvoltă continuu jocuri pentru cei care vor să se mențină în formă sau să facă puțină mișcare distrându-se acasă.

SHARE

Aventura Nintendo în lumea consolelor și a jocurilor care te pun să faci sport a început în 2006, cu Nintendo Wii, controller-ele sale fără fir și senzori de mișcare, botezate Wii Remote, și seria de jocuri Wii Sports. Sistemul a avut un asemenea succes încât i-a forțat și pe ceilalți actori din acest segment al jocurilor video să dezvolte produse care să combine jocurile cu mișcarea.

Apoi, în 2007, Nintendo a mai lansat un accesoriu de fitness pentru Nintendo Wii – Nintendo Balance Board, o placă high-tech pentru testarea și dezvoltarea echilibrului. În 2012, a apărut succesorul lui Wii, Nintendo Wii U, iar în 2017, consola Nintendo Switch.

__________________________________

Puteți cumpăra Ring Fit Adventure de la următorii retaileri:

 Nintendo Switch Ring Fit Adventure - Gdg | Carrefour Romania

Ring Fit Adventure - Nintendo Switch (altex.ro)

__________________________________

Evident, de-a lungul timpului, consolele au evoluat spectaculos în materie de performanțe, grafică, conectivitate, etc. Iar Nintendo Switch a mers chiar mai departe, devenind o consolă ”hibrid”, putând fi utilizată atât ca sistem de distracție și antrenament în casă, cât și ca dispozitiv portabil. Dar legătura cu fitness-ul și sporturile a rămas constantă.

Mai mult, controller-ele Joy-Con pentru Switch, urmașele Wii Remote, și alte accesorii pentru jocurile de mișcare, precum ”inelul” denumit Ring-Con, arma inspirată, probabil, din mitologia greacă care este folosită în jocul de aventură de tip RPG (Role-Playing Game) Ring Fit Adventure pentru a învinge, de exemplu, un dragon campion la bodybuilding, care amenință să distrugă lumea, duc distracția și antrenamentele la un nou nivel.

Ring Fit Adventure – Jogging, alergare, stretching, genoflexiuni, poziții de yoga și peste 100 de niveluri de trecut

Noile accesorii de sport pentru Nintendo Switch, ”inelul” Ring-Con și ”brățara” de picior Leg Strap, sunt principalele ”arme” pe care le puteți folosi, alături de diverse exerciții fizice, precum jogging-ul, alergarea, stretching-ul și câteva poziții de yoga, pentru a învinge adversarii din jocul Ring Fit Adventure și a câștiga mobilitate și rezistență fizică. Are peste 100 de niveluri de trecut, care vă poartă în peste 20 de lumi, chiar dacă nu plecați din fața ecranului din sufragerie.

Iar, pe măsură ce jocul avansează, exercițiile de fitness devin din ce în ce mai solicitante și lucrează diferite grupe de mușchi – alergi pe loc pentru a înainta în joc, alergi cu genunchii la piept pentru a înainta prin apă, tragi și împingi ”inelul” în diferite poziții pentru a sparge diferite obiecte, a zbura sau a aduna bonusuri, faci genoflexiuni și abdomene pentru a învinge diferiți adversari sau pentru a debloca fel de fel de feature-uri.

Mai mult, între niveluri, vă puteți trezi că deblocați mini-jocuri și programe de workout suplimentare. Așa că vă puteți juca și antrena cât doriți și unde doriți, fără a vă plictisi. De monitorizarea pulsului cardiac se ocupă senzorul IR Motion Sensor.

Accesoriile Ring-Con și Leg Strap, care detectează şi măsoară mişcările reale ale jucătorului şi le transformă în acţiuni în cadrul jocului cu ajutorul Joy-Con-urilor, sunt incluse în cutia jocului Nintendo Ring Fit Adventure.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te