Un model creat de inteligența artificială câștigă 20.000 de dolari lunar. Ce face pentru asta?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 04.04.2024 - 17:53
Un model creat de inteligența artificială câștigă 20.000 de dolari lunar - Foto: Lily Rain/Fanvue/dailystar.co.uk
lily rain
model ai

Un model creat de inteligența artificială câștigă 20.000 de dolari lunar. AI cucerește tot mai mult teren în tot mai multe domenii. Acum, o atrăgătoare „tânără” virtuală a adunat legiuni de fani pe o platformă cunoscută „postând” fotografii de călătorie.

SHARE

Un model creat de inteligența artificială câștigă 20.000 de dolari lunar. Lily Rain este un model digital popular creat de AI care aduce această sumă creatorilor săi prin fotografiile pe cale le face și le pune pe o platformă care oferă conținut foto și video.

Un model creat de inteligența artificială câștigă 20.000 de dolari lunar. Ce face pentru asta? 

Lily Rain este un model digital popular creat de inteligența artificială, care le aduce creatorilor săi aproximativ 20.000 de dolari pe lună.

Ea activează pe platforme precum Fanvue - rivala Onlyfans - și câștigă suma respectivă prin simpla apariție în fotografii de călătorie uimitoare.

Nu mai este niciun secret că modelele de inteligență artificială fac ravagii online de la o vreme. 

Citește și: Radu Oprea spune că unii angajați vor fi înlocuiți de roboți: „Trebuie să fie pregătiți”

Modelul de fitness Aitana Lopez are peste 300.000 de urmăritori pe Instagram și nici ea nu este o persoană reală.

Aceeași situație este în cazul lui Emilly Pelegrini, un alt influencer digital, care a fost supranumit „cel mai sexy model din lume”.

Lily Rain apare în fotografii de călătorie create de AI pe o platoformă populară cu conținut foto și video - Foto: Lily Rain/Fanvue/dailystar.co.uk

De asemenea, „iubita perfectă”, Lexi Love, câștigă peste 30.000 de dolari pe lună din rolul de parteneră romantică pentru persoanele singure, potrivit odditycentral.com.

Acum, un alt influencer virtual face titluri de știri din cauza popularității sale ca model de călătorie.

Profilul lui Lily Rain de pe platforma de socializare pe bază de abonament Fanvue o arată pe tânăra atrăgătoare în diverse locuri atrăgătoare din întreaga lume.

Faptul că aceste fotografii sunt în întregime opera inteligenței artificiale nu pare să deranjeze legiunile de fani ai acesteia.

Citește și: Robotul ION va avea noi atribuții. La ce întrebări va răspunde direct de pe telefon

„Lily este un prim exemplu de creator care umple un gol în spațiul influencerilor din domeniul călătoriilor”, a declarat creatorul lui Lily pentru publicația britanică Daily Star

„Ea poate crea fotografii idilice, pitorești, fără a avea nevoie de călătorii lungi și costuri de călătorie suplimentare - și poate profita de diferite anotimpuri pentru a-și atrage publicul.

Folosirea anotimpurilor și a călătoriilor la modă pentru a personaliza conținutul și a-l monetiza este o afacere grozavă. 

Lily poate apărea ca o Kardashian care se bucură de călătoria ei anuală la schi în cele mai bune stațiuni montane pe care banii le pot cumpăra”, a adăugat acesta. 

Modelul AI Lily Rain aduce câștiguri de 20.000 de dolari lunar creatorilor săi - Foto: Lily Rain/Fanvue/dailystar.co.uk

E drept, multe modele umane de călătorie încă sunt mai populare decât concurenții digitali precum Lily Rain, dar acestea trebuie, de fapt, să muncească mult pentru baza lor de fani.

Oamenii trebuie să investească resurse considerabile în cheltuieli de călătorie, machiaj adecvat și garderobă pentru fiecare anotimp și locație, trebuie să își facă planuri de călătorie și să se țină de un program strâns.

Pe de altă parte, modelele AI, precum Lily, pot apărea în fotografii uimitoare în locații exotice cu doar câteva clicuri de la creatorii lor.

Potrivit Fanvue, Lily Rain generează venituri de aproximativ 20.000 de dolari în fiecare lună și se așteaptă să devină mult mai profitabilă pe măsură ce inteligența artificială devine tot mai răspândită.

Și ea nu este singura care conduce „valul” AI pe platforma respectivă.

Citește și: Hoție 3.0: Angajatul unei companii, păcălit se vireze 25 milioane $ cu deepfake. Șeful, clonat de AI

Will Monange, CEO și fondator al Fanvue, susține că creatorii AI au contribuit cu 15% din veniturile Fanvue.

Acest lucru înseamnă o creștere de 100% față de luna precedentă, iar această contribuție este de așteptat să crească semnificativ în viitor, mai scrie sursa citată.

Aparent, influencerii digitali alimentați de AI au devenit atât de populari, încât unele modele umane aspirante se plâng că trebuie să concureze cu aceste avataruri cu aspect perfect.

Rămâne de văzut cine va rămâne „pe piață” și cine va trebui să se reprofileze pentru a continua să-și asigure veniturile cu care s-a obișnuit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te