Tehnologie în pas cu COVID-ul: Beko lansează electrocasnice care elimină bacteriile și virusurile

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.10.2020 - 21:17
Cuptor HygieneShield / Foto: theguardian.com

Cum studiile efectuate în 31 de țări au arătat că pe fondul pandemiei oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de menținerea unui grad ridicat de igienă, Beko a lansat o gamă de electrocasnice care elimină peste 99% din bacterii și virusuri, inclusiv COVID-19.

SHARE

Gama Beko HygieneShield folosește tehnologia cu lumină UV, aburul și căldura pentru a eliminarea bacteriilor și a virusurilor și este alcătuită din șapte electrocasnice, care acoperă întregul spectru de nevoi rezultat în urma urma cercetărilor de piață - majoritatea consumatorilor au afirmat că dezinfectează ambalajele produselor cumpărate imediat ce ajung acasă și au grijă să-și igienizeze frecvent telefoanele mobile sau cheile, 75% au spus că fac mai des curățenie în casă, iar 64% că spală mai frecvent rufe.

”Produsele au fost adaptate pentru a ajuta consumatorii să atingă un nivel ridicat de igienă acasă și, astfel, să fie mai protejați de infecții și boli. Tehnologiile noastre sunt testate, independent, de Airmid Health Group, o organizație de cercetare biomedicală respectată. Este dovedit că noile sisteme incluse în mașinile de spălat rufe și cele cu uscător, cuptoarele și frigiderele din gama HygieneShield sunt capabile să reducă în proporție de peste 99% virusul. Testele realizate de Airmid pentru sterilizatorul UV multifuncțional și uscătorul de haine sunt în desfășurare și ne așteptăm să finalizăm procesele de testare și certificare până în noiembrie. Mașinile de spălat vase sunt testate, independent, de Universitatea de Științe Aplicate Rhine-Waal și se așteaptă ca procesul de testare și certificare să fie finalizat în octombrie”, afirmă oficialii Beko.

Sterilizatorul UV multifuncțional Beko HygieneShield este proiectat să igienizeze acasă o gamă largă de obiecte, precum cheile, telefoanele, portofelele, produsele ambalate din supermarketuri, pungile de plastic, biberoanele și jucăriile. Programul durează între 20 și 40 de minute.

Combina frigorifică din gama HygieneShield este prevăzută cu un sertar special cu lumină UV care elimină virusurile și bacteriile. Astfel, pot fi dezinfectate produsele alimentare aflate în ambalajul original și sigilat, fiind eliminate peste 99% din bacterii și virusuri, în aproximativ 40 de minute.

Programul UV Hygienic Refresh al uscătorului de rufe HygieneShield poate igieniza și reîmprospăta simultan până la șase piese vestimentare uscate. Iar programul UV Hygienic Drying usucă și dezinfectează până la 5 kg de rufe spălate, inclusiv hainele care necesită spălare la temperaturi scăzute.

Din noua gamă mai fac parte și o mașină de spălat rufe și o mașină de spălat rufe cu uscător. Acestea nu folosesc tehnologia UV pentru igienizare, ci aerul fierbinte. Cu un algoritm inteligent, un canal de încălzire suplimentar și un sistem de ventilație, programul dedicat eliminării bacteriilor și virusurilor umple tamburul cu aer fierbinte pentru a menține rufele la 60°C, oferind o igienizare fără apă. Producătorul spune că 99% din virusuri și bacterii sunt eliminate în doar 58 de minute, dintr-o cantitate de 2 kg de haine.

Cuptorul HygieneShield folosește puterea de dezinfectare a aburului saturat și căldura. Utilizarea cuptorului la 70 °C, timp de 15 minute, igienizează suprafețele alimentelor ambalate, fără a afecta gustul și structura produselor. Iar utilizarea cuptorului la 120 °C, timp de 20 de minute, igienizează articole precum bolurile metalice și paharele.

Cel de-al șaptelea element al gamei HygieneShield este o mașină de spălat vase. Funcția Hygiene Intense oferă programe de dezinfectare utilizând temperaturi mai ridicate, de 60 °C (în timpul spălării principale) și 70 °C (clătire cu apă caldă) și un ciclu suplimentar de clătire. Tehnologia permite ca temperatura de peste 60 °C să fie menținută timp de 50 de minute, pentru o dezinfectare optimă a articolelor din bucătărie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te