Sfatul șefului NVIDIA pentru tineri: Nu vă mai faceți programatori, ci fermieri, biologi. Motivul?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 04.03.2024 - 09:27
Sfatul șefului NVIDIA pentru tineri: Nu vă mai faceți programatori, ci fermieri, biologi. Motivul? - Foto: Profimedia Images

Sfatul șefului NVIDIA, una dintre cele mai mari și mai puternice companii din industria IT&C, pentru tineri este să nu se mai facă programatori, ci fermieri, biologi, să urmeze o școală de meserii sau o carieră în educație, din cauza inteligenței artificiale generative.

SHARE

Jensen Huang, CEO-ul NVIDIA, a declarat că programarea nu mai este o carieră viabilă pentru tânăra generație care dorește să se aventureze în domeniul tehnologic, având în vedere creșterea rapidă și adoptarea inteligenței artificiale în toate sectoarele.

El le recomandă tinerilor să se orienteze mai degrabă spre biologie, educație, producție sau agricultură.

Citește și: Șeful Toyota, despre scăderea vânzărilor de mașini electrice: „Oamenii încep să deschidă ochii”

Sfatul șefului NVIDIA pentru tineri: Nu vă mai faceți programatori, ci fermieri, biologi

Inteligența artificială generativă este pe cale să facă din ce în ce mai multe locuri de muncă „depășite”.

CEO-ul NVIDIA a afirmat la World Government Summit din Dubai că s-ar putea să asistăm la moartea carierei de programator, din cauza progreselor și adoptării rapide a inteligenței artificiale, subliniind că învățarea codului nu ar trebui să mai fie considerată o prioritate pentru oricine dorește să intre în domeniul tehnologic în viitor.

"Treaba noastră este să creăm tehnologii astfel încât nimeni să nu mai fie nevoit să programeze. Și cum limbajele de programare sunt umane, toată lumea din lume este acum un programator. Acesta este miracolul inteligenței artificiale", a afirmat Jensen Huang, potrivit windowscentral.com.

Citește și: Cele mai căutate joburi în România. Cele trei competențe cerute pe piața muncii în următorii 10 ani

Șeful NVIDIA a mai indicat că oamenii interesați de codare ar trebui să ia în considerare această evoluție a AI și să-și canalizeze energia către sectoare, precum agricultura, biologia, producția și educația.

Sigur, programarea nu este complet moartă, pentru că vor fi necesare în continuare anumite abilități pentru a determina când și unde să se folosească programarea AI, dar numărul joburilor va fi din ce în ce mai mic. 

Huang a explicat că perfecționarea profesională ar putea fi o soluție pentru a evita această schimbare iminentă în peisajul tehnologic. Pregătirea profesională va asigura viitorului profesioniștilor, echipându-i cu cunoștințele necesare pentru programarea inteligenței artificiale.

În ultimele câteva luni, mai mulți utilizatori au realizat performanțe incredibile folosind ChatGPT și Microsoft Copilot, de la dezvoltarea de software în mai puțin de 7 minute până la generarea de chei gratuite pentru Windows.

În plus, chatboții sunt din ce în ce mai buni la procesarea limbajului natural de codare, ceea ce înseamnă că s-ar putea ajunge destul de repede la un punct în care să se poată genera cod perfect cu ajutorul acestor instrumente. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te