Petreceri cu avatar-uri dezbrăcate și sex în grup, pe Roblox, platforma de jocuri preferată de copii

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.02.2022 - 14:50
În Roblox, utilizatorii își pot contrui propriile jocuri și fantezii. / Foto: dailymail.co.uk
În Roblox, utilizatorii își pot contrui propriile jocuri și fantezii. / Foto: dailymail.co.uk
În Roblox, utilizatorii își pot contrui propriile jocuri și fantezii. / Foto: dailymail.co.uk

Jurnaliștii BBC au descoperit că Roblox, platforma de jocuri online preferată de copiii cu vârste cuprinse între nouă și 12 ani, este infestată cu fel de fel de „camere” cu caracter sexual explicit, inclusiv sado-maso, și avatar-uri cu însemne naziste.

SHARE

Petreceri cu avatar-uri dezbrăcate sau cu sânii pe afară și spectacole de striptease, „camere” în care avatar-urile simulau sexul, inclusiv cu accesorii sado-maso, și „camere” în care aveau loc partide virtuale de sex în grup sau „camere” în care apăreau avatar-uri cu însemne naziste. Cam asta au descoperit jurnaliștii BBC pe platforma Roblox.

Iar, cum circa două treimi din utilzatorii Roblox sunt copii cu vârste între nouă și 12 ani, riscul ca avatarul unui copil să intre într-o astfel de „cameră” cu conținut interzis, cunoscută pe Roblox drept „condos”, este foarte mare.

Citește și: CES 2022: Revelionul în Metaverse

În Roblox, utilizatorii își pot contrui propriile jocuri și fantezii prin simpla descărcare a unui software, iar avatar-urile create pot comunica între ele prin intermediul chat-ului platformei. Iar oficialii Roblox afirmă că tot conținutul este verificat și moderat, cu toleranță zero pentru conținutul sau comportamentul cu caracter sexual explicit, atât automat, cât și manual, pentru a respecta termenii și condițiile, dar anumiți utilizatori reușesc să păcălească filtrele prin diferite tehnici, inclusiv prin creare de conturi cu vârste false, pentru a trece de funcțiile de control parental.

Citește și: Paris Hilton mixează de Revelion în „metavers”, pe insula sa virtuală de pe Roblox

„Un filtru automat se asigură că toate avatar-urile utilizatorilor poartă ținute adecvate (...) Lucrăm continuu să menținem platforma sigură, civilizată și primitoare pentru toți (...)

Avem toleranță zero pentru conținutul și comportamentul cu caracter sexual și luăm măsuri rapide împotriva oricărui utiliztor care încalcă standardele noastre (...) Încurajăm utilizatorii să raporteze orice conținut impropriu, avem o echipă dedicată acestor sesizări (...)

De asemenea, avem sisteme și filtre speciale pentru protecția copiilor din comunitatea Roblox”, a declarat, pentru Daily Mail, un purtător de cuvânt al Roblox.

Citește și: Metoda „înșelătoria romantică”: Hoții digitali le-au dat țeapă de peste 500 mil. $ americanilor

„Este un fel de joc de-a șoarecele și pisica cu acești utilizatori care încalcă deliberat regulile”, a explicat, pentru BBC, Larry Magid, preșdintele ConnectSafely, adăugând că este puțin probabil ca un copil să găsească aceste „condos” fără să le caute în mod activ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te