Facebook testează Spark, o aplicație de video dating pentru „oameni buni”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.04.2021 - 10:31
Facebook testează Spark, o aplicație de video dating pentru „oameni buni”. / Foto: observatornews.ro

Facebook a început se testeze o aplicaţie de dating, numită Spark, ce ar urma să funcţioneze în afara reţelei sale sociale, punând accentul pe video.

SHARE

Aplicația ar fi destinată ”oamenilor buni”, utilizatorii urmând să spună de ce se consideră buni. Facebook susține că răspunsurile acestora sunt verificate de o echipă de angajaţi, înainte ca un utilizator să fie acceptat.

NPE Team, divizia Facebook care face experimente de social media pentru a vedea ce alte instrumente trezesc interesul utilizatorilor, a început să testeze o aplicaţie de dating, numită Spark, în care oamenii se întâlnesc pe video.

Citește și:

Apostolii-politicieni de bulă cu picioare de Facebook

Prima întâlnire video durează patru minute, a doua, zece 

Cu aplicaţia de dating destinată ”oamenilor buni” utilizatorii participă la întâlniri video care durează 4 minute. La acest moment, nu pare să existe o limită de întâlniri la care o persoană poate participa.

Când două persoane vor să se cunoască mai bine, se trece la nivelul doi - o întâlnire video de 10 minute.

După a doua întâlnire, aplicaţia le va sugera celor doi să ia legătura printr-o aplicaţie de chat, precum Instagram Direct sau iMessage, informează news.ro.

Citește și:

Facebook, investigat de UE după cel mai mare hack din istorie

În cadrul procesului de înregistrare, utilizatorii trebuie să spună de ce se consideră oameni buni. Mai mult, Facebook spune că răspunsurile acestora sunt verificate de o echipă de angajaţi, înainte ca un utilizator să fie acceptat. De asemenea, contul de Facebook va fi un criteriu obligatoriu pentru utilizarea Spark.

Compania americană promite că Spark va fi o aplicaţie gratuită, lipsită de swipe-uri (pentru refuzuri), de profiluri personale publice şi că nu va exista nicio funcţie de comunicare directă, care să agaseze utilizatorii.

Dacă experimentul Facebook se va transforma într-un produs final, Spark va fi al doilea serviciu matrimonial al companiei, după Facebook Dating, lansat în 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.