VIDEO Raritate: șacali urlând înfricoșător, filmați într-un ocol silvic din Tulcea

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.01.2021 - 13:36
Șacali în Deltă Foto: Facebook

Șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar una în Europa. Șacalul este o specie retrasă, foarte greu de văzut, ale cărui urlete pot fi deranjante și înfricoșătoare.

SHARE

Imaginile au fost filmate în Tulcea cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei.  

„Șacali într-o filmare realizată la Romsilva - Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcției Silvice Tulcea”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții companiei.

Citește și

Cât timp mai ai și ce trebuie să faci ca să nu plătești mai mult curentul. La cine poți apela

„Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. „Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo”, explică specialiștii.

Citește și

Vaccinul care ar crea imunitate pentru 17 ani la COVID este deja în studii clinice în Germania

 

 

Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și mamifere. Șacalul are o lungime de circa 120 cm, din care numai coadă are 30 centimetri și cântărește în jur de 10-12 kilograme.

Șacalul este un prădător de top în Dobrogea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.