VIDEO Un tânăr scapă intenționat un disc de 20 de kg pe fața unui amic care făcea împins din culcat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.03.2022 - 18:09

Un tânăr s-a făcut că se împiedică și ia dat cu un disc de 20 de kg în cap unui coleg cu care se antrena la sală.

SHARE

Bărbatul rănit a suferit o fractură de craniu, iar cel care l-a lovit s-a scuzat spunând că a fost un accident, deși din imagini se vede clar intenția.

Un bărbat care s-a prefăcut că se împiedică şi a lovit în cap, cu un disc de 20 de kg, un coleg de sală, a fost condamnat la a aproape 2 ani de închisoare. 

Citește și: Eduard Novak a pus lacătul pe minister, dar are grijă de subalterne chiar și-n apartament la el

Imaginile şocante ale incidentului, surprinse de camerele de supraveghere de la o sală de sport lângă Darwin, Australia, în urmă cu aproape 18 luni, au apărut în spaţiul public după ce Shane William Ryan, 33 de ani, a pledat vinovat la Curtea Supremă în ziua în care urma să înceapă procesul său.

Citește și: Interlopul Caleea Brăileanu a bătut un ospătar, a postat pe TikTok și a ajuns după gratii

Nimeni nu înțelege de ce tânărul i-a dat cu discul în față amicului de la sală

 
Potrivit mărturiilor, cei doi bărbaţi se antrenau la Next Level Gym din suburbia Palmerston din Rosebery, la sud-est de Darwin, într-o dimineață din octombrie 2020. Înregistrările îl surprind pe Ryan când ridică un disc de 20 de kg şi apoi merge spre celălalt bărbat care stătea întins pe spate şi ridica nişte gantere. S-a repezit spre acesta şi l-a lovit în cap, făcându-l să cadă la pământ de durere.

Citește și: Florin Salam și Dani Mocanu vor cânta la Milano pentru Mircea Nebunu care e urmărit internațional

Ryan se ridică şi îşi atinge glezna indicând faptul că s-ar fi rănit, apoi pleacă din raza de acţiune a camerelor CCTV, în timp ce victima stă pe podea în agonie, cu mâinile la cap, sângerând. În cele din urmă s-a întors şi a încercat să îl ajute, chemând o ambulanţă.

Nimeni nu înţelege însă care a fost motivul pentru care bărbatul a acţionat atât de violent. Cei doi ar fi avut o relaţie prietenoasă şi amiabilă şi nu avuseseră niciun argument anterior care să sugereze posibilitatea apariţiei unei altercaţii. Judecătorul nu a remarcat nicio dovadă de „premeditare sau planificare prealabilă”.

Bărbatul lovit a suferit o fractură de craniu

Bărbatul rănit a suferit o fractură de craniu, o tăietură la sprânceană, umflarea feței și o traumă psihologică „semnificativă și continuă”, potrivit Daily Mail. Judecătorul John Burns a descris acțiunile lui Ryan drept „foarte periculoase” şi a decis ca acesta să îşi petreacă următoarele 19 luni după gratii.

Agresorul susţine că totul a fost un accident


Ryan a insistat să susţină că l-a rănit „accidental” pe colegul său, dar a acceptat să pledeze ca vinovat şi să îşi accepte sentinţa, potrivit instanţei de judecată.

„Victima era într-o poziţie vulnerabilă deoarece stătea întinsă pe spate și avea greutăți în mâini, nu a putut să se protejeze – nici nu avea niciun motiv să creadă că îl vei ataca așa cum ai făcut”, i-a spus judecătorul lui Ryan în instanță. 

„Lipsa unui motiv evident pentru a comite această infracțiune este îngrijorătoare. Acolo unde există un motiv evident pentru o infracțiune, este adesea posibil să se evalueze probabilitatea ca infractorul să recidiveze. Asta pur și simplu nu este posibil în circumstanțe în care nu există niciun motiv evident și ai ales să nu faci lumină asupra acestei probleme”.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te