Povestea luptătorului Benny Adegbuyi, spusă chiar de el: Doi „coloraţi" într-un oraş de albi în 1985

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.12.2020 - 19:46
Benny Adegbuyi Foto: Facebook

Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi (35 de ani) s-a născut la Cluj Napoca, mama lui fiind româncă, iar tatăl nigerian. Povestea lui de viață este una impresionantă.

SHARE

Acum a devenit challenger obligatoriu la centura mondială Glory, cea mai importantă în kickboxing.

Benny și-a petrecut copilăria atât în România, cât şi în Nigeria, apoi părinţii săi s-au despărţit şi a rămas doar în grija bunicii.

Eu, la doi ani, împreună cu părinţii mei, am plecat să locuim în Nigeria. Acolo a apărut şi sora mea în peisaj. Când aveam șapte ani şi ea patru ani ne-am întors înapoi în România, doar cu mama. Ulterior, mama s-a întors în Nigeria şi am rămas doar cu bunica. Părinţii s-au despărţit, au încercat să salveze relaţia, dar nu au reuşit. Mama a plecat apoi la muncă în Italia şi ne-a fost greu…

Citește și: Suporter dinamovist, bătut de patron

Doi «coloraţi» într-un oraş de albi în anul 1985, îţi dai seama că nu era cel mai uşor lucru. Eu am o poreclă, «Negrule», doar prietenii îmi spun aşa, dar te obişnuieşti. Şi de multe ori ai parte şi de avantaje. Eram singurii mulatri din orăşelul ăla, toată lumea ne simpatiza, adică au fost şi lucruri bune pe lângă răutăţile cu care te întâlneşti şi în ziua de azi”, a spus Benny Adegbuyi în emisiunea La Măruţă”.

Citește și

VIDEO Românul Benny Adegbuyi i-a spart nasul marelui Badr Hari într-un meci care intră în istorie

Benny Adegbuyi, luptătorul care a devenit challenger obligatoriu la centura mondială Glory, a explicat rolul important pe care l-a avut bunica Patricia în cariera sa: Bunica, din păcate, nu mai trăieşte. Între mine şi sora mea s-a creat o conexiune. Imaginează-ţi că eu m-am mutat la Bucureşti pentru o carieră sportivă, iar la câţiva ani a venit şi Patricia. Cumva nu putem sta unul fără altul. Eu am început sportul destul de târziu”.

S-a apucat târziu de kickbox

Benny luptă la profesioniști din anul 2011, iar marele său vis este să devină campion GLORY, după ce a atins deja apogeul în Superkombat – în 2012, și-a trecut în palmares titlul Superkombat World Grand Prix III.

Citește și

Codrina Ionescu, aur la Moscova, la Sambo, un stil de luptă inventat în Rusia. România, 6 medalii

"Benny a început oficial kickboxing-ul la pe la vârsta de 25 de ani, când Badr Hari era deja vedetă în circuit. A venit mai întâi la selecție, cum se făceau în vremea Local Kombat, sub denumirea <<Se caută un greu!>>. Apoi a avut loc o gală România vs Restul lumii, iar Mihăiță Golescu urma să-l întâlnească pe Dzevad Poturak.

Golescu s-a accidentat, iar Edi Irimia (n.r.: - promotorul fondator al Local Kombat) l-a sunat pe Alin Panaite să-l întrebe dacă nu are un luptător bun care ar putea face față în meciul cu Poturak. Alin i l-a recomandat pe Benny, care a venit rapid la gală și l-a învins prin KO pe Poturak, în câteva secunde. Așa a început povestea lui Benny în kickboxing", a povestit pentru digisport.ro o persoană din anturajul luptătorului român.

"Hai România"

Benny a vorbit despre România în declaraţiile pe care le-a oferit, imediat după victorie:   

"Hai România! O zic din nou! Mulţumesc tuturor fanilor care s-au uitat de oriunde din lume. România, Olanda, Maroc...Vă iubesc!"   

Mă simt grozav, a fost un meci minunat, eu am greşit şi acest lucru m-a costat. Totul a fost dramatic, dar până la urmă am demonstrat că sunt al dracu de dur! Mă aşteptam ca el să insiste, el e o legendă, chiar dacă eu am câştigat astăzi. E puternic şi rapid, am făcut o greşeală şi m-a pus la pământ. Dar după cum am spus, sunt al dracu de dur şi ştiam că dacă rezist, el o să cedeze primul.   

Am simţit că loviturile mele sunt foarte dure, iar în runda a treia antrenorii mi-au spus să continui cu kickboxingul, să nu încerc să-l fac K.O. Cred că şi-a spart nasul pentru că a fost un uppercut la un moment dat. Dar eu îl respect şi îi mulţumesc că a accepat lupta, până la urmă el rămâne o legendă, probabil că all-time el e mai bun decât mine, dar azi eu am câştigat!"
 

Citește și

Povestea singurului boxer român calificat la Jocurile Olimpice într-un turneu întrerupt de pandemie

Va lupta pentru titlul mondial cu cel cu care s-a antrenat înaint de lupta cu Badr Hari

În urma succesului obținut în Olanda, Benny Adegbuyi a urcat pe treapta a treia în ierarhia mondială all time la capitolul victorii în cea mai mare promoție de kickboxing din lume, Glory, cu 15 victorii. Lider este Rico Verhoeven, cu 19 meciuri câștigate. Benny a devenit challenger obligatoriu la centura mondială Glory.

Pentru meciul cu Badr Hari, românul se pregătit timp de mai multe săptămâni în Olanda la clubul SuperPro, condus de Dennis Krauweel, care este şi antrenorul său, dar şi al campionului mondial Rico Verhoeven.
Benny s-a antrenat în tot acest timp avându-l ca sparring partner chiar pe Verhoeven, cei doi fiind buni prieteni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te