VIDEO Cele mai bune luptătoare de MMA din toate timpurile

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.11.2023 - 14:15
Ronda Rousey, Valentina Shevchenko și Amanda Nunes Foto: profimediaimages.ro
Ronda Rousey Foto: profimediaimages.ro
Amanda Nunes Foto: profimediaimages.ro
Valentina Shevchenko Foto: profimediaimages.ro

Luptătoarele de MMA din Ultimate Fighting Championship (UFC) au făcut spectacol, de-a lungul timpului, într-un sport foarte dur și complex.

SHARE

O mulțime de factori sunt necesari pentru a face un luptător de arte marțiale mixte (MMA) complet. Longevitatea, seria de victorii, titlurile câștigate, aptitudinile, nivelul de competiție sunt toate componente importante care fac un luptător să fie mare.  

UFC 285 din martie 2023, a însemnat o nouă filă de istorie. Alexa Grasso detronând-o pe Valentina Shevchenko, mereu dominantă, pentru a deveni a treia campioană feminină la categoria muscă din Ultimate Fighting Championship (UFC), conform MMA Mania.

Citește și: VIDEO O mamă de 50 de ani a făcut-o KO pe fosta iubită a fiului ei într-o luptă în cușca de MMA

În plus, Grasso a devenit prima femeie din Mexic care a deținut un titlu UFC. 

De-a lungul timpului, cele mai importante trei luptătoare de MMA din circuitul UFC au fost Ronda Rousey, Valentina Shevchenko și Amanda Nunes.

3. Ronda Rousey (12-2)

Fie că o iubești sau o urăști, Ronda Rousey este una dintre cele mai influente luptătoare din toate timpurile, dacă nu chiar cea mai influentă.

Citește și: FOTO România are un puști-minune în MMA. Edwin Petrea, vicecampion Mondial la 14 ani

Poate cea mai dominantă forță pe care sportul a văzut-o vreodată în timpul celor 12 meciuri fără înfrângere, judo-ul lui Rousey a fost aproape de neoprit, iar viteza cu care și-a învins adversarii a fost fără precedent. A fost atât de impresionantă încât lumea a observat-o, iar acest lucru a inclus în cele din urmă UFC și pe președintele acesteia, Dana White, ceea ce a dus la aderarea femeilor la promoție.

Domnia lui Rousey a fost lungă și plină de recorduri și realizări care vor fi greu de egalat sau depășit.

2. Valentina Shevchenko (23-4)

Așadar, în ceea ce privește egalarea sau depășirea recordurilor lui Rousey... Valentina Shevchenko tocmai a făcut acest lucru anul trecut (2022 iunie).

Shevchenko deține recordul pentru cele mai multe apărări consecutive ale titlului UFC, șapte, depășindu-le pe cele șase anterioare ale lui Rousey. Pentru aproape fiecare dintre acestea, Shevchenko a fost o imagine a perfecțiunii, fie că a folosit abilitățile sale precise de Muay Thai, fie că și-a folosit abilitățile sale de finalizare.

"The Bullet" a atins acel nivel de excelență la care să o vezi făcând orice mică greșeală este șocant. De aici și motivul pentru care triumful menționat mai sus al lui Grasso a fost atât de important.  

1. Amanda Nunes (22-5)

 

Amanda Nunes are victorii asupra tuturor campionilor UFC ,la categoria grea și la categoria pană, care au existat vreodată.  

O mașină de finalizare, indiferent unde se duce lupta, "Leoaica" poate face totul și este singura campioană simultană la două divizii din istoria UFC. 
În timp ce Shevchenko deține recordul de apărări consecutive a titlului pentru o femeie, Nunes are, de asemenea, șapte apărări în total în cele două divizii, iar cele 10 titluri câștigate în total se alătură unui grup extrem de elitist în cadrul promoției și se află la doar una în urma lui Hamasaki în MMA în ansamblu.

Dintre toți factorii abordați de la început, longevitatea, seria de victorii, titlurile câștigate, setul de abilități, nivelul competiției și dominanța, Nunes le are pe toate și în grade atât de mari, încât este greu să nu o avem pe locul 1.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te