VIDEO Barcelona, umilită de Villarreal, scor 3-5, în La Liga. Antrenorul Xavi, decizie extremă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.01.2024 - 10:13
VIDEO Barcelona, umilită de Villarreal, scor 3-5, în La Liga. Antrenorul Xavi, decizie extremă - Foto: Profimedia Images

Barcelona a fost umilită pe teren propriu de Villarreal, scor 3-5, în La Liga. Antrenorul Xavi Hernandez a cedat nervos și a anunțat o decizie extremă.

SHARE

FC Barcelona a suferit sâmbătă seara cea de-a treia înfrângere în actualul sezon din La Liga înclinându-se surprinzător cu scorul de 5-3, chiar pe propriul teren, în faţa celor de la Villarreal, în etapa a 22-a.

Barcelona, umilită de Villarreal, scor 3-5, în La Liga

Pe Estadi Olimpic "Lluis Companys", gazdele au marcat prin Ilkay Gundogan (60), Pedri (68) şi au beneficiat şi de autogolul lui Eric Bailly (71). Oaspeţii au punctat prin Gerard Moreno (41), Ilias Akhomach (54), Goncalo Guedes (84), Alexander Sorloth (90+9) şi Jose Luis Nogales (90+12). FC Barcelona se menţine pe ultima treaptă a podiumului, cu 44 de puncte, iar Villarreal este pe 14, cu 23 de puncte.

În schimb, Real Madrid s-a impus cu 2-1 în deplasare la Las Palmas. Vinicius Jr (65) şi Aurelien Tchouameni (84) au marcat pentru madrileni, după ce gazdele deschiseseră scorul în minutul 53, prin Javier Munoz. Real Madrid este lider provizoriu, cu 54 de puncte, cel puţin până la meciul Gironei, de duminică, cu Celta Vigo. Las Palmas se află pe poziţia a 9-a, cu 31 de puncte.

Citește și: VIDEO Derby-ul Dinamo - Rapid: „Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine

Într-un alt meci de sâmbătă seara, Real Betis s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Mallorca, prin golul lui Sergi Altimira (45+1). Real Betis este deocamdată pe locul 7, cu 34 de puncte, iar Mallorca este pe 15, cu 20 de puncte.

Aşa cum se ştie, Real Sociedad a încheiat la egalitate, 0-0, partida cu Rayo Vallecano, la oaspeţi românul Andrei Raţiu fiind pe banca de rezerve. Cu o singură victorie în ultimele 5 runde, Real Sociedad este momentan pe locul 6 cu 36 de puncte, în timp ce Rayo este pe 13, cu 24 de puncte.

În prologul etapei, vineri seara, Alaves, cu Ianis Hagi rezervă, a învins în deplasare cu 3-0 pe Almeria, "lanterna roşie".

Runda programează în continuare meciuri duminică şi luni. 

Antrenorul Xavi, decizie extremă

La conferința de presă organizată după meci, antrenorul Xavi Hernandez a transmis că va pleca de la Barcelona la finalul sezonului.

”Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare. Am luat decizia în urmă cu câteva zile. Cred că e momentul oportun.

Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie.

Citește și: VIDEO Un arbitru de fotbal, fugărit de un suporter pe tot terenul după o decizie controversată

Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare!

M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. M-am gândit la soția mea, la fratele meu, la staff. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc.

Încă nu le-am spus jucătorilor. Mâine voi discuta cu ei. Astăzi i-am văzut triști. Nu merită să treacă prin așa ceva. E multă calitate umană în vestiar. Încă trebuie să luptăm în La Liga. Sper să câștigăm și Liga Campionilor. Dar nici asta nu mă va face să mă răzgândesc”, a declarat Xavi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te