Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră?

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.09.2024 - 21:55
Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră? - Foto: Profimedia Images
Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră? - Foto: Profimedia Images

Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră? Meciul cel mai greu al Naţionalei vine în cel mai prost moment.

SHARE

Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră? Meciul cel mai greu al Naţionalei vine în cel mai prost moment cu putinţă.

Aceasta pentru următoarele motive: echipa Kosovo este cea mai puternică din grupă, în afara României; este meciul dintre cele două echipe în care România e oaspete; este primul meci, în care jucătorii sunt înainte de debutul sezonului, ori la începutul acestuia şi atunci nu sunt în vârf de formă.

Unsprezecele probabil al Naţionalei României, în meciul cu Kosovo. Cine transmite? La ce oră?

Partida va avea loc la Pristina şi este primul meci al Naţionalei de după turneul final al Euro 2024. Acum, după ce ne-am calificat din grupe, în optimi, pretenţiile sunt foarte sus şi toată lumea aşteaptă o victorie a României.

Performanța de la Euro 2024 se datorează unui lot naţional antrenat şi pus pe teren de fostul selecţioner, Edward Iordănescu. Mircea Lucescu a venit acum cu ideile sale şi sunt şi factori subiectivi, care-l obligă la unele schimbări de titulari.

Formula de start, conform Digi24, ar putea fi un 4-1-4-1, adică patru fundaşi, un mijlocaş central defensiv, patru mijlocaşi (două pistoane pe axul central al echipei şi doi interi) şi un vârf împins. Suntem înaintea unui meci pe care Kosovo îl aşteaptă cu dinţii strânşi.

Citeşte şi: Kosovo promite răzbunare în meciul cu România. Cine transmite revenire lui „Il Luce” și de la ce oră

Echipa probabilă:

Niță - Andrei Rațiu, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Nicuşor Bancu - Marius Marin - Dennis Man, Răzvan Marin, Nicuşor Stanciu, Valentin Mihăilă – Denis Drăguș.

Cum se observă, între buturi este tot Florin Niţă, care a semnat cu un club din Arabia Saudită, în timp ce Horaţiu Moldovan este lăsat de Lucescu la Sassuolo, să prindă cheag şi poate să devină titular. Nicuşor Bancu revine, după eşecul CFR Cluj din Conference League, care l-a scos din vederile selecţionerului pe Vasile Mogoş.

Partida va fi transmisă de postul Antena 1, de la ora 21.45, în această seară. Meciul cu Kosovo deschide noul sezon al Nations League, pentru noi. Miza grupei din Nations League este că, dacă o câştigă, Naţionala noastră poate fi calificată în play-off-ul pentru Cupa Mondială.

România a jucat anul trecut cu aceiaşi kosovari. La Pristina, a fost remiză, 0-0, iar la București, am învins cu 2-0. Apoi, lucrurile s-au schimbat şi la Naţională a venit actualul antrenor.

Citeşte şi: Noul favorit pentu postul de selecționer al României A scris istorie în fotbal. Hagi a refuzat

Ca şi anul trecut, kosovarii au agăţat un subiect naţionalist extrasportiv, cam în aceeaşi manieră, şi încearcă să-l resuscite diseară, ca să pună presiune pe jucătorii noştri, în timpul meciului.

La o partidă de fotbal feminin dintre două echipe de club, una românească şi cealaltă din Kosovo, suporterii români au avut scandări nepotrivite la adresa fanilor kosovari și la adresa statului acestora. Ei au afişat steagul Serbiei și au scandat "Serbia, Serbia!" și "Kosovo e Serbia".

Federaţia de la Priştina a cerut ca România să fie penalizată, după meciul din UEFA Women's Champions League, Farul Constanța - Kosovska Mitrovica 4-0.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te