Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde!

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.04.2024 - 09:35
Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde! - Foto: Profimedia Images
Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde! - Foto: Pexels/RF._.studio

Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde! Un conflict instituţional a dus sla o situaţie nemaivăzută până acum în fotbal. Fenerbahce, în conflict cu federația turcă, a boicotat Supercupa.

SHARE

Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde! Un conflict instituţional a dus sla o situaţie nemaivăzută până acum în fotbal. Fenerbahce, în conflict cu federația turcă, a boicotat Supercupa cu Galatasaray.

În această seară, clubul din Istanbul a trimis pe teren echipa U19, iar în minutul 2, imediat după ce Mauro Icardi a înscris, jucătorii au ieșit de pe teren, provocând suspendarea partidei.

Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde!

Fenerbahce e în război cu tot fotbalul turc. După ce jucătorii săi au fost atacați pe teren, de fanii lui Trabzonspor, pe 17 martie, la sfârșitul meciului câștigat de galben-albaștri cu 3-2, clubul din Istanbul a convocat o adunare extraordinară a membrilor, discutând inclusiv posibilitatea retragerii din campionat și mutarea în altă țară.

Decizie amânată în cele din urmă, pentru vară. În această seară, Fenerbahce a pus în practică un plan halucinant. În Supercupa Turciei, Fener a trimis pe teren echipa U19, în fața vedetelor Galatei.

În secunda 50 a meciului, Mauro Icardi a înscris cu un șut din unghi, servit de Baris Yilmaz. Câteva zeci de secunde mai târziu, jucătorii lui Fenerbahce au ieșit de pe teren, un gest de protest nemaivăzut în fotbalul turc, conform gsp.ro.

Citeşte şi: VIDEO Olimpiu Moruţan a semnat. Nu e cu cine te aşteptai, dar e cu cine nu credeai

Arbitrii n-au avut încotro decât să fluiere finalul prematur al meciului, iar jucătorii Galatei au început să sărbătorească triumful din Cupă, obținut după doar 50 de secunde propriu-zise de joc.

De altfel, cei de la Galatasaray și-au aplaudat ironic adversarii, în timp ce aceștia părăseau terenul. Cu adversarii abandonând, jucătorii Galatei au decis să joace un meci-școală între ei.

Foto: Pexels/RF._.studio

Fenerbahce solicitase amânarea Supercupei, pentru a se putea pregăti de turul sferturilor Conference League, cu Olympiakos.

Citeşte şi: Hagi, la un pas să plece din România după ce a devenit campion cu Farul. "De ce nu. Așa e logica"

Ceea ce forul local (TFF) a refuzat. În același timp, echipa din Fener a vrut arbitru străin și, din nou, TFF a spus „Nu”. În aceeași adunare extraordinară a conducerii clubului, s-a hotărât ca Fenerbahce să nu mai participe la viitoarele două ediții ale Cupei Turciei.

Dacă va fi obligată, va concura cu echipa de juniori U19. A mai existat un meci care a durat numai trei secunde, în anul 1996, între naţionalele Scoţiei şi Estoniei, cunoscut sub supranumele "One Team in Tallinn", dar lucrurile au stat diferit.

Pur şi simplu, arbitrul a fluierat începutul meciului, apoi, după 3 secunde, a fluierat finalul acestuia, pentru că pe teren exista numai naţionala Scoţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te