Un băiat de 13 ani este campion național la înot, însă în orașul său nu există niciun bazin

DE Alexandra Lupascu | 27.07.2023 - 08:21
Un băiat de 13 ani este campion național la înot, însă în orașul său nu există niciun bazin Foto: CSM Ploiești

Un băiat de 13 ani este campion național la înot, însă în orașul său nu există niciun bazin pentru antrenament. Luca cea mai recentă performanță a sa este titlul de campion național al secției de Cadeți, titlu câștigat în urmă cu câteva zile la Târgu-Mureș.

SHARE

Un băiat de 13 ani este campion național la înot, însă în orașul său nu există niciun bazin pentru antrenament. Luca cea mai recentă performanță a sa este titlul de campion național al secției de Cadeți, titlu câștigat în urmă cu câteva zile la Târgu-Mureș.

Și nu este singura performanță a acestui copil… În octombrie 2020, la vârsta de doar 10 ani, Luca a devenit primul campion național al secției de înot a CSM Ploiești. Și de atunci rezultatele s-au ținut lanț, scrie observatorulph.ro.

„De mic a fost foarte atras de apă, iar la vârsta de 5 ani a început să ia primele cursuri de inițiere împreună cu dl instructor Matei Andronescu”, povestește Marian Marinescu, tatăl micului campion.

S-a făcut remarcat de mic

Tot el ne-a dezvăluit că, la vârsta de 6 ani, în urma unui concurs desfășurat la bazinul Vega, Luca a fost remarcat de marea noastră campioană mondială Tamara Costache, și astfel a fost cooptat în grupa de performanță a Clubului Sportiv Municipal Ploiești.
„Au urmat ani de pregătire intensă cu rezultate foarte bune împreună cu domnii antrenori Tamara Costache și Ciprian Toma, alături de care se antrenează și în prezent”, mai spune tatăl.
 

Luca este elev în clasa a VII-a, Mozaic, în cadrul Școlii Gimnaziale Grigore Moisil din Ploiești, ceea ce îi permite un acces mai facil la pasiunea sa principală: înotul. Astfel își poate urma drumul ales. „Este foarte dedicat visului său”, povestește cu mândrie tatăl, conform observatorulph.ro.

„În puținul timp liber pe care îl are, lui Luca îi place să asculte muzică, să joace jocuri video cu prietenii, să vizioneze filme.

Este un fan înfocat al colecției de cărți Harry Potter. Modelele lui sunt Michael Phelps și, desigur, doamna Tamara Costache, campioana mondială la înot!”, mai completează părintele.

La primul campionat național, când a împlinit 10 ani, a și câștigat primul titlu național în proba de 100 metri liber, cu un timp ce reprezintă record național.

Nu s-a oprit aici, urcând pe podiumul de premiere de nenumărate ori, dovedind că ceea ce face o face cu plăcere și dăruire”, ne-a povestit Tamara Costache, antrenoarea băiatului.

Își dorește să ajungă campion

Iată că, încă o dată, Ploieștiul dovedește că are talente și că poate scoate campioni. Și nu, nu datorită investițiilor administrației locale, ci datorită dăruirii oamenilor care trăiesc aici.

„Pentru cei care doresc să practice înotul, dar și pentru cei care practică deja acest sport, principalul dezavantaj îl reprezintă lipsa unui bazin de înot în Ploiesti, copiii și antrenorii fiind nevoiți să facă naveta (ceea ce este foarte obositor în condițiile în care uneori au două antrenamente pe zi plus școala) sau să se antreneze în bazine private (ceea ce este foarte costisitor)”, spune tatăl lui Luca.

Luca Marinescu este speranța noastră pentru titluri noi la înot, la nivel european și mondial. Este un copil cu un talent deosebit, care a încăput de mâna unor oameni de o mare valoare și de care, în mod sigur, vom tot auzi de acum încolo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te