UFC 256, ultimul eveniment MMA major din 2020

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 11.12.2020 - 18:15

3 dintre cele mai interesante dispute ale galei UFC 256 au captat atenția pasionaților, care deseori obișnuiesc să mizeze pe favoriții lor pentru a trăi la intensitate maximă luptele:

SHARE

Ultimate Fighting Championship (UFC) organizează ultima gală importantă din acest an, ceea ce înseamnă că iubitorii artelor marțiale se vor putea delecta cu un spectacol de cea mai înaltă calitate, care va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, în arena UFC Apex din Las Vegas:

●       Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno, categoria muscă

●       Tony Ferguson vs. Charles Oliveira , categoria ușoară

●       Rafael Fiziev  vs. Renato Moicano, categoria ușoară

●       Kevin Holland vs. Jacare Souza, categoria mijlocie

●       Ciryl Gane vs. Junior dos Santos, categoria grea

●       Mackenzie Dern vs. Virna Jandiroba, categoria pai (feminin)

●       Chase Hooper vs. Peter Barrett, categoria pană

●       Billy Quarantillo vs. Gavin Tucker, categoria pană

●       Sergey Spivak  vs. Jared Vanderaa, categoria grea

●       Daniel Pineda vs. Cub Swanson, categoria pană

3 dintre cele mai interesante dispute ale galei UFC 256 au captat atenția pasionaților, care deseori obișnuiesc să mizeze pe favoriții lor pentru a trăi la intensitate maximă luptele:

Tony Ferguson vs. Charles Oliveira

Ferguson a pierdut titlul în fața lui Justin Gethje în luna mai a acestui an, după ce meciul a fost întrerupt de arbitru în runda a 5-a. În urma acelei partide, luptătorul american s-a ales cu o fractură în zona orbitală. După acea înfrângere, care, ce-i drept, a fost, una foarte dură, multe persoane l-au considerat terminat pe sportivul în vârstă de 36 de ani, deși acesta a făcut parte din elita categoriei în ultimii ani.

Oliveira este un luptător talentat, care vine după o serie de 7 victorii consecutive. Este și cu 5 ani mai tânăr decât adversarul său, însă a fost învins în carieră de sportivi mult mai slab cotați decât Tony Ferguson. Specialiștii se așteaptă că americanul să câștige înainte de a se ajunge la decizie, iar acest pronostic are o cotă de 2.40 la casele de pariuri online, potrivit Cote-Pariuri.ro.

Junior dos Santos vs. Ciryl Gane 

Junior dos Santos este un fost campion UFC la categoria grea, care nu a mai câștigat nici un meci din luna martie a anului 2019, fiind învins în ultimele 3 confruntări. Adversarul său este un luptător provenit din Muay Thai, care a început să practice MMA din anul 2018.Francezul a câștigat toate 6 meciuri în care a luptat cu reguli de arte marțiale mixte, iar acesta va fi a 4-lea său meci în UFC.

Gane pare a fi un lup tânăr în comparație cu veteranul supranumit „Cigano”, între cei doi existând o diferență de 6 ani, iar cotele partidei ne duc cu gândul că acesta ar trebui să fie un meci de palmares pentru francez, însă cunoscătorii sunt de părere că linia setată de bookmakeri nu este relevantă.

Această poziție este întărită și de faptul că dos Santos a avut 3 adversari extrem de puternici în ultima perioadă, și anume: Francis Ngannou, Curtis Blaydes și Jairzinho Rozenstruik. În aceste condiții, brazilianul este cotat cu 4.00 la victorie.

Billy Quarantillo vs. Gavin Tucker

Tucker a pierdut o singură partidă în cariera sa, și aceea prin decizie. Din cele 12 partide câștigate, numai 4 au venit prin knockout. Adversarul său însă, a câștigat 6 din ultimele 7 partide înainte de termen.

Quarantillo este cunoscut pentru abilitățile sale la capitolul striking și mai mult decât atât, a dovedit că poate face față cu brio și unui meci dificil, care ajunge până la finalul reprizelor programate, prin victoria obținută în fața lui Spike Carlyle în luna mai a acestui an.

Tucker pleacă însă cu a doua șansă, nu numai pentru că este mai în vârstă decât Quarantillo, ci pentru că luptătorul canadian a făcut o pauză de aproape doi ani între 9 septembrie 2017 și 27 iulie 2019, urmată de o altă pauză de un an de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te