UEFA ia măsuri dure după scandalul de la România - Kosovo. Ce riscă FRF și naționala

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.09.2023 - 22:49
UEFA ia măsuri dure după scandalul de la România - Kosovo! Ce riscă FRF și naționala - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Partida de pe Arena Națională a fost întreruptă în minutul 18, după ce o parte a ultrașilor prezenți în zona Peluzei Sud a aprins torțe și a afișat un banner cu mesajul "Kosovo is Serbia". UEFA ia măsuri dure după scandalul de la România - Kosovo.

SHARE

Partida de pe Arena Națională a fost întreruptă în minutul 18, după ce o parte a ultrașilor prezenți în zona Peluzei Sud a aprins torțe și a afișat un banner cu mesajul "Kosovo is Serbia".

UEFA ia măsuri dure după scandalul de la România - Kosovo.

De altfel, facțiunea "Uniți sub tricolor" a anunțat încă de dinaintea meciului că se va răzbuna pentru modul în care suporterii români au fost tratați la partida tur, disputată la Priștina, în martie, iar incidentele au apărut încă de dinainte de primul fluier, când imnul oaspeților a fost huiduit și s-a strigat "Serbia".

Citește și: România – Kosovo 2-0. Meci dramatic. Am învins după o partidă cu o poveste unică

În acest timp, tricolorii, pe rând, prin Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, le-au spus fanilor să renunțe la banner și comportamentul agresiv, însă aceștia au refuzat. 

După un ultim avertisment din partea UEFA, la capătul a aproximativ 50 de minute de întrerupere, partida s-a reluat, dar forul european a anunțat măsuri. 

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva FRF 

Într-un comunicat postat joi seară, UEFA anunța că s-au deschis proceduri disciplinare împotriva Federației Române de Fotbal, în cinci spețe diferite după incidentele de la România - Kosovo.

Prima este legată de blocarea căilor de trecere, apoi aprinderea obiectelor pirotehnice, aruncarea de obiecte, mesajele provocatoare cu caracter ofensator și comportament rasist. 

Ce riscă România

Este de așteptat ca Federația Română de Fotbal să fie sancționată de UEFA pentru aceste incidente. Amenda poate ajunge chiar până la 100.000 de euro.

FRF a mai încasat o amendă de 15.000 de euro în actuala campanie, după scandările de la meciul tur cu Belarus.

De asemenea, România ar putea disputa următoarele două jocuri cu porțile închise. Ultimele două partide de pe teren propriu din aceste preliminarii vor fi cu Andorra (15 octombrie) și Elveția (21 noiembrie).

Citește și: Tricolorul, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Kinshasa. Românii, campioni la tenis de masă

Returul cu Elveția va fi ultimul meci al tricolorilor din campania pentru EURO 2024. Turneul final de anul viitor va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie, în Germania.

Numai primele două clasate din fiecare grupă se califică la Campionatul European. Elveția este lider în grupa noastră. Din 2016 nu s-a mai calificat România la un turneu final, potrivit sport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te