Turneul celor 6 Națiuni merge mai departe

DE Mihai Duță | Actualizat: 30.01.2021 - 14:41

Turneul celor 6 Națiuni va primi un impuls financiar consistent și atât de necesar odată cu vânzarea a 14,5 la sută din drepturile comerciale pentru suma 365 de milioane de lire sterline către partenerii CVC Capital.

SHARE

Interesant este că valoarea acordului a rămas aceeași pe parcursul perioadei de negocieri de doi ani, în ciuda impactului pandemiei.

Potrivit Sportsmail, toate detaliile majore ale unui acord de cinci ani între federații și firma de capital privat au fost convenite.

Federația engleză de rugby va primi cea mai mare parte din investiția CVC,  aproximativ 70 de milioane de lire sterline, împărțită pe parcursul a cinci ani, urmată de Federația Franceză, în timp ce Italia va primi cea mai mică sumă.

Investiția CVC urmează să asigure companiei o influență considerabilă asupra tuturor activităților comerciale ale celor șase națiuni, legate atât de Turneul Six Nations, cât și de meciurile interna­ționalele din toamnă.

Negocierile privind drepturile de difuzare ale meciurilor vor aduce probabil mai multe meciuri care vor fi vizionate  pe canalele cu subscripție, începând de anul viitor.

Federația engleză de rugby a prognozat pierderi de până la 145 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei, iar directorul executiv Bill Sweeney a avertizat că ar putea dura până la cinci ani pentru ca această pierdere să fie recuperată, astfel încât finalizarea tranzacției cu CVC este considerată mai mult decât oportună.  

Anglia, pregătiri cu restricții din cauza COVID-19

Campioana en-tire a celui mai ciudat turneu Six Nations, care a început în februarie și s-a încheiat în noiembrie din cauza pandemiei, va avea un lot redus de jucători tocmai pentru a limita o posibilă îmbolnăvire a sportivilor care jocă și în campionat în această perioadă.

Antrenorul Eddie Jones se va limita la alegerea unui lot de 28 de rugby-ști pentru întreg campionatul ca parte a unui nou acord între Federația engleză de rugby și cluburile din Premiership, conceput pentru a reduce riscul infectării cu  Covid-19.

În anii precedenți, Jones avea la dispoziție 34 de jucători în lotul inițial pentru Turneul celor 6 Națiuni.  Apoi, la începutul fiecărei săptămâni dinaintea unui meci, păstra un grup de aproximativ 32 de jucători, care se reducea la 24 la mijlocul săptămânii.

Astfel, sportivii care nu erau păstrați în lot puteau juca la echipele de club pentru că în Anglia nu se întrerupe campionatul pe perioada desfășurării Six Nations.

Acum va putea păstra 28 de jucători toată săptămâna, dar va putea face mai puține alegeri.  De obicei, Jones preferă să aibă 30 de jucători în lot pentru a putea juca meciuri de antrenament 15 la 15. 

În prima etapă, Anglia va întâlni Scoția, acasă, pe Twickenham. Cele două echipe vor juca cu trofeul Calcutta Cup pe masă.

Franța vrea să arate că anul trecut n-a fost o întâmplare

Franța a stabilit un lot de 37 de jucători, din care fac parte, în premieră, aripa echipei Racing 92, Donovan
Taofifenua, recompensat pentru cele opt încercări din 11 meciuri din acest sezon, și centrul Julien Delbouis, de 21 de ani. Pilierul Georges-Henri Colombe, în vârstă de 22 de ani, a fost, de asemenea, inclus pentru prima dată în lotul lui Galthie. 

Romain Ntamack, Demba Bamba și Cameron Woki ratează turneul din cauza accidentărilor, în timp ce aripa Damian Penaud revine în lot.

Antoine Dupont, declarat cel mai bun jucător al ediției Six Nations din 2020, este unul dintre cei trei mijlocași la grămadă, alături de Baptiste Couilloud și Baptiste Serin.

Louis Carbonel și Matthieu Jalibert au fost aleși pentru numărul 10, în absența lui Ntamack. Les Bleus încearcă să câștige primul lor titlu din 2010 încoace și să arate că sezonul excelent de anul trecut nu a fost o întâmplare.

Irlanda are un nou antrenor de înaintare 

Legendarul jucător al Irlandei, câștigător de Grand Slam, Paul O’Connell (41 de ani) a fost desemnat de Andy Farrell ca antrenor de înaintare.  

O’Connell are 108 selecții și a câștigat cu echipa Irlandei edițiile din 2014 și 2015, având, de asemenea, un rol cheie în Grand Slam-ul din 2009.

Cariera de jucător a lui O’Connell include șapte meciuri jucate pentru British Lions în trei turnee și două titluri de Heineken Cup cu Munster.

Din 2015, când s-a retras ca jucător, a ocupat poziții de antrenor la Academia Munster, Irlanda U20 și Stade Francais în Top 14. 

„Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Andy și cu restul grupului de antrenori”, a spus O’Connell, care a fost desemnat jucătorul Turneului celor 6 Națiuni în 2015.

Scoția dă credit tinerilor jucători

Trăgătorul Fraser Brown și mijlocașul la grămadă George Horne sunt indisponibili pentru cel puțin trei luni. Brown a suferit o leziune la gât în meciul împotriva Irlandei din Autumn Nations Cup, în timp ce Horne urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru o leziune la picior suferită în timp ce se afla în cantonament cu echipa Scoției.

Pilierul Alex Allan va rata și el restul sezonului după ce va fi supus unei intervenții chirurgicale la tendonul lui Ahile.

Există însă și lucruri pozitive, Richie Grey este apt de joc pentru prima dată din luna octombrie, iar  trăgătorul George Turner și pilierii Oli Kebble și Zander Fagerson arată că Scoția rămâne redutabilă la linia întâi și fără Fraser Brown. 

Mijlocașul la grămadă Ali Price este într-o formă excelentă și se așteaptă de la el să dea un impuls liniei de trei sferturi.

Țara Galilor, o echipă echilibrată

Selecționerul Țării Galilor, Wayne Pivac, i-a rechemat la echipa națională pe flankerul Dan Lydiate și pilerul Rhodri Jones, ambii revenind în lot pentru prima dată în trei ani.

Trăgătorul Ken Owens și flankerul Josh Navidi revin și ei după ce au pierdut campania de toamnă ca urmare a accidentărilor.

O altă veste bună este recuperarea căpitanului de echipă Alun Wyn Jones, după o accidentare suferită la Autumn Nations Cup. Nu au mai fost selecționați Rhys Priestland, Jarrod Evans și Rhys Webb. 

Pivac a mai anunțat că jucătorii vor sta izolați, în cantonament, mai mult ca în toamnă, din cauza COVID-19.

Italia, o echipă cu mulți tineri talentați

Italia și Franța au onoarea de a deschide turneul din acest an,  în primul dintre cele două meciuri care vor avea loc sâmbătă, 6 februarie. Cele două echipe își dispută, ca la fiecare ediție Six Nations, trofeul Giuseppe Garibaldi.

Ultima victorie a Italiei în Six Nations a fost împotriva Scoției, la Edinburgh, în februarie 2015, în timp ce acasă Azzurri nu au mai câștigat din martie 2013. 

Sudafricanul Franco Smith  pregătește Italia și pentru această ediție Six Nations.

Smith, care a avut o carieră de jucător profesionist de 14 ani și are nouă selecții în echipa Africii de Sud, cunoaște bine jocul italian după ce a preluat frâiele la Benetton între 2007 și 2013, înainte de a conduce Cheetahs în Guinness PRO14. 

El a promovat câțiva jucători tineri care au arătat că au un mare potențial la Autumn Nations Cup.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te