Turismul sportiv în 2024 și tendințele viitoare

DE Newsweek România | Actualizat: 23.04.2024 - 16:30
Turismul sportiv în 2024 și tendințele viitoare Foto: pixabay.com

Turismul global va crește în 2024 la nivelul pre-pandemie. După un 2023 intens, turismul internațional își păstrează trendul ascendent și în 2024, estimările specialiștilor arătând că se va ajunge la nivelul și chiar va fi depășit anului 2019.

SHARE

Potrivit principalului barometru mondial al turismului UNWTO, turismul internațional a încheiat anul 2023 la 88% din nivelurile pre-pandemie, cu aproximativ 1,3 miliarde de sosiri internaționale.

Creșterea cererii pentru călătorii internaționale, conexiunea aeriană sporită și o redresare mai puternică a piețelor și destinațiilor asiatice sunt de așteptat să susțină o redresare completă până la sfârșitul anului 2024.

Turismul internațional este influențat foarte mult de evenimentele ce au loc la nivel global și aici amintim de evenimentele culturale, de evenimentele sportive, de modificările geo-politice, de turismul medical și multele altele.

În acest context, turismul sportiv joacă un rol important în dezvoltarea turismului global, asigurând peste 10% din cheltuielile turistice globale și fiind astfel o axă importantă în această industrie.

Evenimentele sportive majore servesc drept catalizatori pentru turismul global, atrăgând spectatori din întreaga lume. Evenimente precum Jocurile Olimpice, Cupa Mondială FIFA, Campionatul European de Fotbal, turneele de tenis, Turul Franței și multe altele atrag milioane de vizitatori în fiecare an, generând un impact economic semnificativ pentru orașele și țările gazdă.

Este un bun prilej și pentru pasionații de gambling și pariuri sportive pentru că au la dispoziție mii de evenimente sportive pe care își pot încerca norocul, dar și numeroase jocuri pacanele gratis cu diferite tematici din lumea sportului.

În 2024, orașele care găzduiesc evenimente sportive marcante pot anticipa o creștere a turismului, pe măsură ce fanii converg pentru a se bucura de emoția competiției și a se bucura de atmosfera locală.

De la explorarea reperelor emblematice până la răsfățarea gastronomică, turiștii se cufundă în cultura și vitalitatea destinației.

Tendințele importante în turismul sportiv

Nu este un secret pentru nimeni că piața turismului sportiv joacă un rol semnificativ în extinderea și succesul unei destinații de călătorie pentru afacerile turistice.

Aceste evenimente sportive populare sunt uneori considerate evenimente distinctive. Turiștii ce aleg să călătorească cu scopul de a participa la evenimentele sportive sunt dispuși să cheltuiască mai mult față de turiștii clasici.

Datorită cererii populare, turiștii sportivi care participă la evenimente sportive plătesc mai mult pentru transport, cazare, dar și pentru biletele de acces. Mai jos aveți câteva tendințe importante ce vor influența turismul sportiv.

-         Jocurile Olimpice, Formula 1, Cupa Mondială FIFA și Super Bowl, reprezintă o dezvoltare semnificativă în industria turismului sportiv. Turismul sportiv devine din ce în ce mai popular din cauza tacticilor de marketing agresive și a facilităților sportive în creștere.

-         Turismul sportiv este în creștere datorită inovațiilor tehnologice precum realitatea augmentată (AR) și realitatea virtuală (VR), care oferă fanilor o experiență interactivă. Se anticipează o creștere importantă a turismului sportiv grație stadioanelor inteligente și din dorința tot mai mare a fanilor pentru experiențe imersive.

-         Guvernele de pretutindeni îmbunătățesc facilitățile sportive pentru a stimula călătoriile pentru sport și pentru a stimula expansiunea economică globală. Se anticipează că va sprijini creșterea industriei turismului sportiv în următorii ani.

În următorii ani, sportul și evenimentele dedicate vor antrena și mai mulți fani dornici să susțină jucătorul sau echipa preferată. Aceștia vor călători mai mult și vor fi dispuși să aloce un buget mai generos pentru astfel de experiențe.

Turismul sportiv nu are limită de vârstă și nici nu se axează pe o nișă de oameni. Pasionații pot călători cu prietenii, în familie, cu părinții sau copiii. Turismul sportiv va juca un rol tot mai important în economia globală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te