Tricolorii, meci decisiv cu Kosovo. Trebuie să câştigăm sau vom suferi până în ultima etapă

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.09.2023 - 12:28
Tricolorii, meci decisiv cu Kosovo - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Naţionala de fotbal a României are diseară un meci decisiv, cu Kosovo. Trebuie să câştigăm sau vom suferi până în ultima etapă. Acum, suntem pe locul al doilea, calificabil, dar dacă nu învingem cu kosovarii lucrurile se complică foarte mult pentru Tricolori.

SHARE

Selecţionerul Edward Iordănescu a stabilit lotul de 23 de jucători, pe care se va baza în meciul contra naționalei din Kosovo.

Fundaşul dreapta Cristi Manea (CFR Cluj), care este accidentat, fundaşul central Bogdan Racovițan (Rakow) și mijlocaşul defensiv Tudor Băluță (Farul Constanţa) nu au fost opriți în lot, pentru partida de diseară.

Tricolorii, meci decisiv cu Kosovo

În meciul de sâmbătă, cu Israelul, Naţionala a suferit mult la mijlocul terenului, unde s-a simţit lipsa unui mijlocaş central de tipul lui Tudor Băluţă, care însă nu mai este probabil în forma de excepţie pe care o avea la finalul precedentului sezon competiţional.

Absenţa lui Cristi Manea va duce probabil al titularizarea lui Andrei Raţiu, fundaşul dreapta de la Rayo Vallecano, din La Liga. Este posibil ca şi Nicuşor Bancu (CS Universitatea Craiova), fundaşul stânga foarte ofensiv din meciul cu Israel, să fie înlocuit cu Mario Camora (CFR Cluj).

Față de meciul cu Israel, Daniel Bîrligea, atacantul lui CFR Cluj, a prins lotul şi probabil că va fi rezerva lui Denis Alibec. Iordănescu Jr. pregătește schimbări în toate compartimentele, susţine gsp.ro. Ar fi cel puțin cinci modificări, față de egalul cu Israel.

Citeşte şi: România - Israel, 1-1. Iordănescu: Suntem condamnaţi să ne chinuim. Alibec: Am făcut un meci prost

În apărare, Mario Camora, în locul lui Nicuşor Bancu, la mijloc, căpitanul Nicolae Stanciu și Răzvan Marin (Empoli) ar rămâne pe poziții.

Marius Marin, un mijlocaş central defensiv destructiv, ar urma să fie înlocuit cu Darius Olaru (FCSB). Edward Iordănescu vrea și benzi odihnite, pentru că, pare-se, în locul lui Deian Sorescu (Rakow) și Florinel Coman (FCSB), ar urma să apară Ianis Hagi (Deportivo Alaves) și Valentin Mihăilă (Parma).

Dar Ianis are o problemă cu numărul de minute jucate pe teren: de-abia transferat la Alaves, fiul lui Gheorghe Hagi este o necunoscută: va reuşi el să se ridice la nivelul a ceea ce era înainte de grava sa accidentare? Un Ianis Hagi inspirat şi în formă de joc ar putea decide soarta meciului. Probabil că va obosi şi va fi înlocuit cu Olimpiu Moruţan.

Citeşte şi: Ianis Hagi scos la vânzare de Glasgow Rangers, deși antrenorul îl asigura că are nevoie de el

Pe de altă parte, Mihăilă, care s-a accidentat la finalul meciului cu Elveţia, după ce a înscris al doilea gol fantastic, a stat mult pe tuşă, iar adversarii i-au studiat jocul bazat pe lansaj şi ar putea să-i găsească ac de cojoc.

Kosovarii nu sunt la fel de tehnici ca israelienii. Sunt o echipă de luptă, dar vor fi dezavantajaţi de gazonul mai bun de pe Arena Naţională, după ce au udat intens terenul de la Priştina, din meciul tur, pe care oricum plouase din abundenţă.

Nu vor mai fi lupte în noroi, dar va fi un meci de luptă. Interesant de văzut dacă finul tehniciat Albion Rrahmani îşi va găsi loc în formula de start a Kosovo. El pare să fie din alt film decât luptătorii de greco kosovari.

Pe lângă acesta schimbări, de ordin tactic, Iordănescu face și o schimbare din acuza problemelor medicale. Selecționerul l-a pierdut pe Cristi Manea, care s-a accidentat și nu va fi apt pentru acest meci. El va fi înlocuit de Rațiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te