Trei sportivi români au devenit campioni mondiali la Kempo: România, locul 1 pe națiuni

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.05.2023 - 10:19
Trei sportivi de la Crișul Oradea, campioni mondiali de Kempo - Foto: crisana.ro

Trei sportivi de la Clubul Crişul Oradea - Ioana Hanaş, Karina Mihuţa şi David Sferle - au cucerit medalii de aur la Campionatele Mondiale de Kempo.

SHARE

Trei sportivi de la Clubul Crişul Oradea - Ioana Hanaş, Karina Mihuţa şi David Sferle - au cucerit medalii de aur la Campionatele Mondiale de Kempo, organizate în perioada 24-30 aprilie 2023, în Caldas da Rainha, Portugalia, rezultatele lor contribuind la accederea României pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Trei sportivi români au devenit campioni mondiali la Kempo: România, locul 1 pe națiuni

"Cu aceste rezultate, nu pot să spun că sunt mândră, eu fiind directoarea acestui club, dar într-un fel sunt", a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, directoarea CS Crişul, Peto Csilla, care a amintit că acest club va împlini în curând, pe 25 mai, 65 de ani.

"Eu vreau să-i mulţumesc Ioanei că s-a implicat şi în kempo şi felicit toţi sportivii cu care toţi bihorenii ar trebui să fie mândri", a adăugat Peto Csilla.

Citește și: Avram Iancu a reușit să traverseze înot Marea Galileii: A fost premiat la nivel internațional

La finalul celei de-a XIX-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Kempo, la care au participat peste 2.400 de sportivi din 62 de ţări, naţionala de kempo a României a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului mondial pe naţiuni. Cu un total de 307 puncte, delegaţia României (alcătuită din 120 de sportivi) a devansat ţări precum Spania, plasată pe locul secund, cu 268 puncte, şi Portugalia, pe trei, cu 116 puncte.

"Mă bucur că prin rezultatele celor trei sportivi orădeni am reuşit să aducem plus valoare la clasamentul pe naţiuni," a declarat, în conferinţă de presă, antrenorul secţiei de kempo de la CS Crişul Oradea, Romeo Tulkos.

Potrivit acestuia, sportiva Ioana Hanaş, antrenoare de judo, a făcut o fericită trecere la kempo, în urmă cu un an, reuşind să câştige, la categoria -50 kg, proba submission, medalia de aur. A fost prima sa participare la o competiţie de kempo.

"Am fost şapte fete pe categorie, din diferite ţări, dar finala am făcut-o cu o colegă româncă, din Bucureşti, cred. A fost destul de greu, mai ales că am făcut mai mulţi ani de pauză, fiind mămică între timp. Mai mult experienţa şi-a spus cuvântul. Nu m-am gândit că mă voi reactiva ca sportiv. Dar la insistenţele domnului Romeo Tulkos, am beneficiat de această oportunitate. În continuare antrenez la judo, copii de la 3 ani şi jumătate până la 12 ani, dar sunt şi antrenor secund la secţia kempo," a declarat Ioana Hanaş.

Sportivul David Sferle (seniori +95 kg) a devenit campion mondial la proba de semi-kempo şi vicecampion mondial la proba de K1, totodată obţinând locul 3 la proba de submission.

Rezultate excelente a mai obţinut şi Karina Mihuţa (junioare, - 60 kg) care a câştigat medalia de aur în proba de full kempo, dar şi o medalie de bronz la semi-kempo.

"Aici aş vrea să menţionez că, în ultima perioadă, a pregătirii, Karina a avut o accidentare, trei săptămâni cu piciorul în gips, a fost destul de dificil să facem anumite pregătiri. La semi-kempo, în semifinală a pierdut la doar un punct. Consider că rezultatul pe semi-kempo putea fi mai bun dacă nu era accidentată," a spus Romeo Tulkos.

Citește și: Taxa de solidaritate, schimbată radical: OMV va plăti mai puțin, iar Black Sea Oil&Gas este scutită

Antrenorul a subliniat relaţia foarte bună cu Federaţia Română de Kempo, anunţând că, probabil în luna octombrie sau noiembrie a acestui an, CS Crişul Oradea va organiza împreună cu federaţia un Campionat Balcanic la Oradea. Va fi primul eveniment de acest fel organizat în afara capitalei.

După Campionatul mondial, sportivii orădeni campioni mondiali vor începe pregătirile, în iulie-august, pentru a participa la Campionatul European de la Istanbul, în luna octombrie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te