Tokyo2020. Încă o medalie de argint pentru România: canotorii de la patru rame masculin

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.07.2021 - 08:48
Tokyo2020. Încă o medalie de argint pentru România: canotorii de la patru rame masculin. Foto COSR

Echipajul României la proba de patru rame masculin, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind la doar 3 zecimi de secundă de câștigarea aurului olimpic, ceea ce ar fi fost

SHARE

România a avut un start foarte bun în această cursă, cu cel mai bun stroke, iar cei patru băieți erau pe locul al doilea după 500 de metri.

Cursa a fost dominată încă la început de Australia, care a și câștigat-o, dar avansul puternic pe care îl luase pe parcursul celor 2.000 de metri a fost aproape anulat la final de echipajul României, căruia i-au lipsit 3 zecimi de secundă pentru a termina pe locul 1.

Citește și: Prima medalie de aur pentru România, la Tokyo2020: Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş

Ultimii 500 de metri au fost o adevărată nebunie. Românii erau pe locul 3, după Marea Britanie, însă britanicii și-au pierdut ritmul, chiar și culoarul,  de la care au deviat, apoi au fost depășiți de italieni, care la rândul lor au fost depășiți de români.

Britanicii au ratat podiumul, iar italienii s-au ales cu bronzul olimpic.

Românii nu erau printre favoriții cursei, în condițiile în care rataseră calificarea și au ajuns în finală prin recalificări, potrivit Digi24.

Este a doua medalie de argint pe care România o obține la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cea câștigată la spadă de Ana Maria Popescu. 

„A fost o cursă grea, pentru că în finală au fost cele mai puternice ţări din lume. Noi ne-am făcut cursa noastră, pentru a obţine cel mai bun loc şi a lua o medalie la Jocurile Olimpice. Sentimentele pe care le trăieşti când te vezi cu medalia sunt de nedescris. Simţi o bucurie foarte mare, nu poţi descrie acele momente de bucurie.

Această medalie de argint înseamnă cinci ani de muncă, în care ne-am pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, în care am muncit foarte mult toţi patru. S-a văzut meritul muncii noastre la această Olimpiadă. Visul meu s-a îndeplinit, îmi doream o medalie, nu conta ce medalie era, doar să fie medalie'', a declarat Mugurel Semciuc după festivitatea de premiere pentru trimisul Agerpres la Tokyo.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.