TISSOT sprijină pasiunea pentru rugby în România

DE Newsweek România | Actualizat: 21.06.2019 - 09:22

Parteneriatul început anul trecut între Tissot și Federația Română de Rugby, prin intermediul importatorului Albini Prassa, a marcat începutul unei povești curajoase.

SHARE

Primul pas a luat forma unui cronograf dedicat Stejarilor, o ediție limitată de 500 de ceasuri produse special pentru România.

Rugby-ul este un sport pe care România îl iubește de mai mult de un secol. Mai exact, chiar în 1919, selecționata României a jucat primul meci internațional împotriva selecționatei Statelor Unite în cadrul Jocurilor Interaliate.

Au urmat performanțe apreciabile care au dus la conturarea unui palmares respectat de întreaga comunitate a pasionaților de rugby din toată lumea.

Legătura dintre Tissot și sport reprezintă o componentă importantă în ADN-ul mărcii elvețiene, încă de la începuturi. Nivelul ridicat al calității ceasurilor Tissot și precizia mecanismelor au calificat marca în poziția de cronometru oficial pentru diverse sporturi, de la ski, hochei pe gheață și ciclism, până la scrimă, baschet și motorsport.

Legătura puternică cu rugby-ul datează oficial din 2013 și Tissot este deja o prezență recunoscută mondial la numeroase competiții importante, precum Turneul celor 6 națiuni, eveniment la care cele mai reprezentative echipe își dispută supremația europeană.

Primul Tissot dedicat unei federații sportive din România

În 2018, Tissot, prin intermediul importatorului Albini Prassa, s-a apropiat de Federația Română de Rugby și a decis să ducă mesajul curajos al Stejarilor cât mai departe în lume.

Mesajul urma să ia, într-o primă fază, forma primului ceas realizat vreodată de Tissot pentru o federație sportivă din România. Așa a apărut prima ediție limitată „Stejarii“, lansată în toamna anului trecut și comunicată - cu imaginea câtorva jucători emblematici - în toată țara.

Ediția limitată „Stejarii“ preia trăsăturile modelului de succes Tissot Chrono XL și își construiește caracterul puternic folosind simbolurile care o leagă de echipa României de Rugby și de România.

Pe cadran, în dreptul orei 8, se găsește simbolul Stejarilor – frunza de stejar – dar și cele trei culori ale drapelului României, reprezentate discret ca indecși pentru orele 5, 6 și 7.

Identitatea specială se continuă pe capacul carcasei unde au fost gravate numele ediției speciale și numărul limitat de piese – 1 din 500. Brățara din piele vine, de asemenea, într-o combinație unică de culori și texturi – cu perforații albastre pe fond negru și cusută cu ață galbenă.

În interiorul carcasei din oțel tratată PVD, se află un mecanism quartz de înaltă performanță, capabil să cronometreze precis timpul și să garanteze o funcționare ireproșabilă în cazul unei utilizări intense.

Funcția cronograf reprezintă suportul perfect pentru toate activitățile sportive iar, pentru confortul utilizării zilnice, a fost adăugată și fereastra de dată.

Carcasa este etanșă până la 10 atmosfere, iar diametrul de 45 mm devine un semn inconfundabil al stilului Tissot. Deasupra cadranului negru, perfect lizibil, cu indecși albi și indicatoare albastre, se află un geam din cristal safir care oferă o protecție optimă.

Pasiune pentru rugby

Tissot și Albini Prassa au ales să sprijine Federația Română de Rugby ca semn de apreciere față de una dintre cele mai respectate entități sportive din România.

Federația de Rugby este prima federație sportivă înființată vreodată în România ca de altfel și prima care a adus o medalie olimpică pentru România.

Echipa Națională Stejarii a fost întotdeauna respectată în lumea rugby-ului mondial și se menține în top 20 în clasamentul World Rugby.

Mai mult, pentru Albini Prassa a fost o decizie pornită dintr-un atașament puternic față de rugby la nivel de companie, înainte de orice interes comercial.

Ion Schiau, Albini Prassa: „Ne-am început activitatea în România, în 2004, ca distribuitor de ceasuri Swiss Made și, în tot acest timp, ne-am îmbogățit cunoștințele în ceea ce privește piața locală, dar și în construirea unei imagini solide pentru partenerii noștri orologieri internaționali.

Sunt extrem de mândru de acest parteneriat dintre Tissot și Federația Română de Rugby pentru că ne permite să ne arătăm aprecierea față de o echipă curajoasă și față de o comunitate care reușește să reprezinte cu pasiune România, la cel mai înalt nivel“.

Povestea continuă în 2019

Parteneriatul Tissot cu Stejarii se manifestă activ acolo unde echipa națională a României ajunge să joace.

Dincolo însă de acest suport, Tissot devine prezent și în alte comunități pasionate de rugby și își propune să sprijine inclusiv cluburile de juniori unde se pregătesc jucătorii de mâine.

2019 aduce în curând o a doua ediție limitată de ceasuri înnobilate cu Frunza de Stejar și marchează, în același timp, un secol de la primul meci internațional al selecționatei României. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -