Stelistul Adrian Bumbescu: Visez că mai joc, mai dau câte un picior în pat. Mă trezesc cu contuzie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.05.2021 - 12:52
Adrian Bumbescu și Ștefan Iovan, doi dintre jucătorii cu care Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni în 1986 Foto: Steaua Tv

Fostul component al echipei Steaua care câştiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, Adrian Bumbescu, a vorbit despre acele vremuri la aniversarea a 35 de ani la câștigarea trofeului.

SHARE

''Timpul trece, dar au fost ani frumoşi. Dacă vezi imaginile şi tinereţea de atunci cu greu îţi imaginezi cum ai fost înainte. Chiar e greu să vezi imaginile, te vezi în altă postură. De multe ori şi visez că mai joc, mai dau câte un picior în pat, mă trezesc cu o contuzie. E greu când te laşi de fotbal. Mi-aş dori să văd din nou o echipă românească într-o asemenea finală, dar nu ştiu cum în condiţiile actuale. Cum scoatem capul... dar nici asta nu mai putem. Să zicem că naţionala de tineret a mai scos capul, dar în rest suntem în lumea a treia", a afirmat fostul fundaş, acum în vârstă de 61 de ani.

Citește și: Duduienii și clanul Sportivilor râmân fără mașinile furate din străinătate. 50 de percheziții

El susţine că problema în fotbalul românesc o reprezintă jucătorii străini şi recomandă cluburilor să promoveze mai mult tinerii români.

Citește și: VIDEO Giani din Las Fierbinți a copilărit cu Mircea Nebunu. Cum a încercat să vândă o bară de mașină

"Am avut şi noi atunci un neamţ în poartă, un ungur mijlocaş şi tot un ungur antrenor. Referitor la străinii care sunt azi în campionatul nostru... ce pot să spun, de asta şi fotbalul este cum este, adică în cădere mare, pentru că avem foarte mulţi străini de calitate îndoielnică. Ar trebui să îi promovăm pe juniorii noştri... dacă îi băgăm 5-10 minute şi apoi îi scoatem, vă daţi seama cum reacţionează copilul ăla, nici nu se mai pregăteşte după aia. Haideţi să punem stop acestor străini. Cu ce mă încălzeşte că are aceeaşi valoare cu juniorii noştri, doar că e adus din altă parte?", a explicat Bumbescu. 

Citește și: O bandă de români a cerut ajutor divin la un templu budist din SUA, apoi au furat totFostul jucător, în prezent antrenor la centrul de juniori al CSA Steaua, a menţionat că va sărbători ziua de 7 mai doar cu tort: "Atunci nu prea am sărbătorit victoria, eram foarte obosiţi... eram cu soţiile, am mers la hotel şi am ciocnit o cupă cu şampanie şi ne-am culcat. Am înţeles că în seara aia au mai rămas câţiva colegi, dar eu ştiu că m-am culcat. Nu eram eu cel mai profesionist, dar în seara aia chiar am fost. Azi sărbătoresc cu tort, şampania am lăsat-o... De câţiva ani am renunţat la alcool, nici sănătatea nu mai îmi permite".

Adrian Bumbescu îşi doreşte ca în perioada următoare să fie organizat un meci demonstrativ Steaua - Dinamo.

"Am avut ieri o discuţie cu domnul comandant, cu Piţurcă, iar când se va da drumul şi vom avea legal voie, am zis să jucăm poate un meci demonstrativ cu Dinamo. Un meci între fostele glorii. Ar fi frumos să facem un meci din nou", a mai spus Bumbescu.

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan'' din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.