După palmaresul obţinut în instanţă, după ce s-a judecat cu clubul lui Gigi Becali, CSA Steaua Bucureşti este cel mai titrat club de fotbal din România.
Steaua are patru potenţiali investitori privaţi
Steaua a încheiat acest sezon pe locul secund, în play-off, deci a îndeplinit condiţia sportivă de a promova direct în Liga 1.
Totuși, din cauza structurii de organizare a clubului, nu a avut drept de promovare. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a renunțat la proiectul de lege privind schimbarea Legii Sportului 69/2000.
De clubul roș-albastru sunt interesate patru entități, care ar dori o asociere cu cea mai titrată echipă de fotbal din țară, conform ProSport.
Citeşte şi: Scandal imens la CSA Steaua, după 0-3 cu Dinamo. Daniel Opriţa: "I-am blocat numărul lui Talpan!"
Primul nume interesat de a se asocia cu Steaua este cel al Revicom Oil. Firma este deținută de Mircea Benga și de fiul acestuia, Patrick.
Cei doi investesc deja sume de bani la Metalul Buzău, formație din Liga 3, care a câștigat Seria 2, învinsă însă în semifinala barajului de promovare în Liga 2, de către Ceahlăul Piatra Neamț (3-2 la general).
Patrick Benga: „Da, am înaintat o cerere de asociere la Steaua, pe 19 mai, prin email. Este mai degrabă o scrisoare de intenție, prin care dorim să știm un status al lucrurilor în acest moment și cum văd ei situația.
Citeşte şi: Talpan, CSA Steaua, se autopropune: Merit să fiu general și să fiu decorat cu Virtutea Militară
Nu am vorbit cu nimeni, doar am înaintat această scrisoare. Așteptăm să se clarifice discuția. Nu se pune problema să venim ca acționari majoritari, nu avem forța financiară necesară, nu suntem Gigi Becali (n.r. – râde) și, implicit, nu o putem deține ca o societate pe acțiuni.
Noi mai avem un club, la Liga 3, Metalul Buzău, unde mai dăm bani. Mai mult, nu cred că va lua cineva 51%.
Noi dorim să venim în condițiile în care doresc și ei și, practic, să fim pârghia prin care ei să aibă posibilitatea de a promova sportiv. Intenția noastră este să le rezolvăm această problemă, care arde".
Service în benzinăriile private
Înființată în 1994, firma este menită să asigure service în benzinăriile private și să presteze activități de calibrare rezervoare.
În plus, se ocupă și de execuția de instalații tehnologice pentru benzinării, furnizare de echipamente și laborator de metrologie.
Simion Apreutese, al doilea nume
Al doilea nume interesat de asocierea cu Steaua este, de fapt, o firmă care deja sponsorizează echipa. Simion Apreutese, prin International Alexander Holding, investește bani în Centrul de Copii și Juniori al Stelei, încă din septembrie 2021.
Cel care în trecut a încercat să preia UTA și care, în urmă cu puțin timp, ar fi oferit 25 de milioane de euro pentru FCSB, dorește să-și extindă investiția la nivel de seniori, în echipa militarilor.
Numele firmei deținute de arădean apare atât pe tricourile cu care juniorii roș-albaștri își dispută meciurile, dar și pe cele ale formației din Liga 2.
Fond de investiţii elveţian
Adus de George Ogăraru în Ghencea, prin firma sa, Simion Apreutese ar fi trimis o ofertă de asociere cu Steaua București. La sfârşitul săptămânii trecute, a apărut o altă entitate interesată de Steaua.
„Sunt cei mai puternici dintre cei care s-au interesat de club până acum, însă vor confidențialitate, momentan.”, ne-au mărturisit surse din interiorul clubului. În acest moment, nu se știu mai multe detalii despre aceștia.
Mai apoi, există şi interesul unui fond de investiții din Elveția care ar fi interesat de o asociere cu bucureștenii. Ca și în cazul de mai sus, nu există alte informații.
Suporterii din AS47 ar dori, în momentul în care un privat s-ar asocia cu Clubul Sportiv al Armatei, secția de fotbal, să dețină și ei un procent, pentru a avea un cuvânt oficial de spus, cu privire la eventualele schimbări, la nivel de conducere.