SPECIAL Botoșani ar putea juca cu Tottenham. Hary Kane și Son, valorează mai mult decât toată Liga 1

DE Mihai Duță | Actualizat: 04.09.2020 - 11:42
Echipa Tottenham Hotspur este evaluată la 721,55 milioane de euro Foto: Facebook /Tottenham Hotspur

FC Botoșani are mari șanse să joace un meci istoric . Echipa din România are un singur jucător cotat la un milion de euro. La Tottenham, doar Hary Kane este evaluat la 120 de milioane de euro.

SHARE

Dacă vor trece de echipa Shkendija din Macedonia, următorul meci din preliminariile Europa League ar fi cu milionarii de la Tottenham.

Meciul din turul doi preliminar, cu Shkendija, este programat la 17 septembrie. În aceeași zi, englezii de la Tottenham vor juca cu bulgarii de la Lokomotiv Plovdiv. Eventualul duel cu Tottenham s-ar disputa pe 24 septembrie.

Fotbaliștii botoșăneni Andrei Chindriș, Alexandru Țigănașu, Denis Haruț ar putea da piept cu Hary Kane , Heung- min Son, Dele Alli, iar antrenorul Marius Croitoru ar putea da mâna cu José Mourinho.

Cota de piață a echipei Tottenham este de 721,55 milioane de euro, adică mai mare de patru ori decât cota totală a Ligii 1 din România, care este de 176,4 milioane de euro, conform transfermarkt. Valoarea FC Botoșani este de numai 9,25 milioane de euro.

Cel mai scump jucător al echipei din România este Andrei Chindriș, evaluat la un milion de euro.

De cealaltă parte, Hary Kane are o cotă de piață de 120 de milioane de euro, adică aproape cât toată Liga 1. Heung- min Son și Dele Alli sunt cotați, fiecare, la 64 de milioane de euro.

Antrenorul Marius Croitoru ar putea da mâna cu José Mourinho Foto: INQUAM Photos/ Bogdan Dănescu

Citește și

VIDEO Rugby: "Stejarul" Johan Van Herden a depus jurământul pentru cetățenia română

„Suntem în două lumi diferite, ca mentalitate, ca fotbal, ca națiune. Ei au fotbalul lor, noi pe al nostru, din păcate.

Lotul lui Tottenham e la vreo 700 de milioane. Nouă ne lipsesc vreo 700 de milioane. Nivelul lor de concentrare… ne gândim prea departe.

Au avut o mână pe trofeul UCL. Ca să ajungem să ne duelăm cu ei, trebuie să trecem de echipa din Macedonia. Dacă nu vom fi lăsați să jucăm la Botoșani. Iau în calcul să jucăm la București sau la Cluj”, a fost reacția antrenorului Marius Croitoru.

„Tottenham? Vai de capul meu. La Botoșani? Senzațional! Stați să respir, mai întâi, să-mi revin. E un vis frumos să vină o astfel de echipă la Botoșani. Ar fi extraordinar să și câștigăm. Nu mă tem, sincer. Respectul cuvenit, pălăria ridicată până la cer, dar avem șansa noastră. Păcat că e fără spectatori, dar e o veste extraordinară. Dacă picăm, o să picăm de pe un cal mare”, a spus și Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani.

Presa din Anglia a analizat tragerea la sorți și adversarul care i-ar putea ieși în cale echipei lui Jose Mourinho. Englezii se tem de distanța mare pe care va trebui să o parcurgă fosta finalistă a Ligii Campionilor.

„Încă o deplasare pentru Tottenham, dacă ajunge în turul trei preliminar”, au scris cei de la football.london, în timp ce Evening Standard ridică aceeași problemă a distanței mari și a oboselii pe care o vor acumula starurile lui Jose Mourinho.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te