Sizikova, cercetată în stare de libertate pentru pierderea „suspectă” a meciului cu Mitu și Țig

DE Elena Andrei | 05.06.2021 - 17:31
Sizikova, cercetată în stare de libertate/Foto AFP

Jucătoarea rusă de tenis Iana Sizikova a fost arestată sub suspiciunea de aranjare a unui meci la French Open de anul trecut, au declarat oficiali judiciari pentru The Associated Press.

SHARE

Sizikova a fost arestată joi la Paris după ce a concurat într-un meci de dublu la French Open și eliberată, dar rămâne sub anchetă, chiar dacă nu a fost acuzată în mod oficial după interogatoriu, a declarat Procuratura din Paris.

Sportiva, în vârstă de 26 de ani, neagă acuzațiile, potrivit avocatului ei, Frederic Belot, și vrea să depună o plângere pentru defăimare.

Procuratura din Paris a declarat că Sizikova a fost arestată pentru „luare de mită sportivă și fraudă organizată pentru fapte care ar fi putut fi comise în septembrie 2020”.

Cazul a fost deschis în octombrie anul trecut de o unitate a Poliției franceze specializată în fraude la pariuri și aranjarea meciurilor. Anterior, a lucrat cu autoritățile belgiene care investighează meciuri suspecte la nivelurile inferioare ale tenisului profesionist.

Federația Franceză de Tenis a declarat că nu poate furniza informații suplimentare, deoarece ancheta este în desfășurare.

Citește și

Jucătoare de tenis, arestată la Roland Garros. Meci aranjat împotriva Andreei Mitu și Patriciei Țig

Sorana Cîrstea, în optimile de finală de la Roland Garros, după un meci foarte ofensiv cu Kasatkina

 

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care investighează meciul, a refuzat să comenteze detaliile cazului, însă a spus într-un mesaj către AP că „a existat o legătură continuă între ITIA și forțele de ordine din Franța”.


„Sizikova a fost șocată. A fost plasată în arest ca un criminal. Ea spune că este nevinovată și nu a vrut să o ajut în timpul interogatoriilor, pentru că se consideră o victimă ”, a spus Belot.


Procuratura a declarat că ancheta s-a concentrat pe suspiciuni cu privire la un meci de la Roland Garros de anul trecut. Nu a specificat meciul. Ziarul german Die Welt și cotidianul sportiv francez L’Equipe au scris la acea vreme că s-au vehiculat niște pariuri suspecte în prima rundă a unui meci de dublu feminin de la 30 septembrie.

În acea zi, Sizikova și partenera americană Madison Brengle au jucat împotriva româncelor Andreea Mitu și Patricia Maria Țig. Sizikova a servit greșit în al cincilea joc din al doilea set, comițând două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat.

Le Parisien a raportat că zeci de mii de euro au fost pariați de mai mulți operatori din diferite țări pe jucătoarele românce, deși oponentele erau foarte bine cotate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te