Simona Halep, alungată de Firea din centrul Bucureștiului

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.06.2018 - 17:22

Campiona de la Roland Garros a solicitat să poată prezenta fanilor trofeul proaspăt câștigat într-una din piețele Capitalei. Gabriela Firea a refuzat-o și i-a acordat 30 de minute pe treptele din fața Arenei Naționale, nici măcar înăuntru.

SHARE

UPDATE: Primăria Capitalei va organiza până la urmă evenimentul pe gazonul Arenei Naționale, a scris Gazeta sporturilor. „Pregătirile sunt în toi pentru primirea liderului WTA. Pe gazon se montează o scenă uriașă, de 12 metri lungime și 8 lățime. Va fi amplasată la 6 metri distanță de tribune, în fața zonei VIP. Organizatorii vor ridica și un ecran uriaș, pe care vor fi transmise imagini în direct”, potrivit cotidianului sportiv. 

Primăria Capitalei susține, într-un nou comunicat remis luni, că stadionul a fost ales de prima dată pentru întâlnirea dintre Simona Halep și fanii. „Astfel, reprezentanții Primăriei Capitalei precum si cei ai Federației Române de Tenis au stabilit, de comun acord, că Arena Națională reprezintă cea mai potrivită locație unde se poate organiza un eveniment de înaltă ținută”, se apără Primăria Generală, care nu explică însă de ce în comunicatul inițial a precizat că momentul va fi organizat pe treptele stadionului și nu pe gazon.. 

______________________

Simona Halep se întoarce astăzi în țară de la Paris, pe Aeroportul Henri Coandă, în jurul orei 16.00. Primăria Capitalei i-a respins solicitarea unei întâlniri cu fanii într-un din piețele publice din oraș, pe motiv că timpul e prea scurt pentru aprobările necesare. 

Reamintim că Gabriela Firea a făcut posibilă aprobarea mitingului PSD „împotriva abuzurilor”, de sâmbătă 9 iunie, în numai 48 de ore.

„Primaria Capitalei, prin Compania Sport pentru toți, în parteneriat cu Federatia Română de Tenis, organizează luni, 11 iunie 2018, ora 20.00, la Arena Națională, în fața zonei VIP - intrarea oficială, o ceremonie in cadrul careia Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei, va prezenta românilor trofeul Roland Garros.

Toți cei care vor să o vada pe marea campioană sunt asteptați la Arena Națională. Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin și Basarabiei. Intrarea este liberă", se arată într-un comunicat al municipalității, făcut public duminică seara. 

Citește și: VIDEO Merci beaucoup Simona et bravo

Gabriela Firea i-a oferit, practic, proaspetei campioane de la Roland Garros doar scările de la Arena Națională, acolo unde Simona Halep își va prezenta trofeul de la ora 20.00. Timp de 30 de minute.

Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin și Basarabiei. Intrarea este liberă

Simona Halep a câștigat pentru prima dată un turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.

Citește și: De la Virginia Ruzici la Simona Halep. 40 de ani de așteptare

Foto: Corinne Dubreuil / FFT

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te