VIDEO Merci beaucoup Simona et bravo!

DE Paul Cozighian | Actualizat: 11.06.2018 - 15:37

Vineri seara, la asfințitul soarelui, am intrat pe „Philippe Chatrier” atras de forfota de acolo. Se făceau repetiții pentru a doua zi cu prezentatorul și cu imnurile celor două țări.

SHARE

Totul la milimetru. La un moment dat, prezentatorul a anunțat-o pe Simona Halep și apoi s-a dat drumul la „Deșteaptă-te române!”

Chiar m-am gândit o clipă ce frumos ar fi să fie la fel și a doua zi.

Și a fost! A fost și mai frumos!

Cu Hagi și Nadia Comaneci în tribune, am revăzut pentru o clipă golurile din meciurile cu Columbia și cu Argentina de la Los Angeles 1994 și imaginile cu paralelele inegale de la Montreal 1976...

Mi-am spus că de data aceasta Simona va urca și ea în Panteonul sportului mondial. Nu se putea să fie altfel.

Și a reușit! Am simțit încă de la primul antrenament că Simona e eliberată de orice complexe și că este în mare formă și fizic și mental. Am încercat să transmit lucrul acesta la fiecare corespondență despre ea, trimisă de la Paris vreme de 3 săptămâni.

Stadionul a fost ca un vulcan, împânzit de drapele tricolore.

SI-MO-NA! SI-MO-NA! Întrerupte sporadic de U-S-A... U-S-A!

Nici o comparație cu finala de anul trecut. De data aceasta publicul a susținut-o pe Simona de la un capăt la celălalt al partidei. Ea a meritat din plin victoria, nu numai pentru prestația din aceste 7 meciuri, ci pentru tot ce a clădit, cu migala și cu trudă, în ultimii ani.

Nu degeaba Darren Cahill a strâns în mâini drapelul României și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus la sfârșitul meciului cât este de onorat să lucreze cu o asemenea persoană ca Simona.

Fiindcă Simona Halep este un exemplu de tenacitate și seriozitate. Dezavantajată de talie, trebuie să muncească de 10 ori mai mult decât adversarele ei, gen Șarapova, Muguruza, Stephens sau altele...

La conferința de presă nu aveai loc să arunci un ac!

Americani, japonezi, indieni, brazilieni, egipteni, nemți sau italieni, cu toții au aplaudat-o pe Simona care a venit cu trofeul „Suzanne Lenglen” după ea!

Împreună cu Simona, presa internațională a sărbătorit, în noaptea trecută, o victorie de legendă pentru istoria sportului. A fost chiar o seară cu totul aparte, aici, la Roland Garros.

La sfârsitul scurtului interviu pe care Simona l-a acordat Newsweek România, i-am urat să păstreze acest trofeu cât mai mulți ani cu putință.

________________________

Din Paris, Paul Cozighian pentru Newsweek România.

Foto: Oana Cociașu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.