Simona Halep o învinge pe Azarenka și urcă în turul 4 la Wimbledon

DE Alexandru Pop | Actualizat: 05.07.2019 - 20:41

Simona Halep a învins-o în două seturi (6-3, 6-1) pe jucătoarea din Belarus Viktoria Azarenka și o va întâlni în turul al patru pe învingătoarea dintre slovena Polona Hercog și revelația turneului de până acum, americanca de 15 ani, Corie Gauff.

SHARE

Simona Halep era condusă cu 1-3 în debutul primului set, iar semnele nu erau deloc unele încurajatoare. Azarenka a început partida cu ași și lovituri direct câștigătoare pe bandă rulantă. 3-1 în fața unei românce care nu-și găsea aproape deloc reperele pe teren.

Dar Halep a revenit fabulos printr-un joc sigur care a lăsat-o mască pe adversara sa.

Jucătoarea din România și-a dat seama că nu are nicio șansă dacă va continua să trimită mingea pe centrul terenului, începând să-și asume mai multe riscuri și să lovească cu multă profunzime, tip de mingi care au dăunat vizibil jocului Victoriei Azarenka.

10 erori neforțate

a comis Simona Halep
în meciul cu Viktoria Azarenka

În plus, defensiva lui Halep a fost astăzi excepționala, ea reușind câteva recuperări fabuloase, majoritatea din poziții incomode.

Deși începuse în forță, jocul Vikăi Azarenka s-a dezintegrat rapid, iar bielorusa n-a mai reușit să treacă peste numărul enorm de erori neforțate comise pe durata meciului. Pracyic, de la 3-1, Azarenka n-a mai contat pe tabelă, iar Simona a câștigat șapte game-uri la rând, care i-au adus primul set și primul game din setul secund.

31 de erori neforțate

a comis Viktoria Azarenka
în meciul cu Simona Halep 

Setul secund nu a avut istoric. Cu excepția primului game pe serviciu al Victoriei Azarenka, pe care bielorusa l-a cîștigat cu mare greutate, salvînd mici de breake, Halep a fost de neoprit, demolându-și adversara cu un sec 6-1.

Urmează în turul al patrulea un meci complicat cu câștigătoarea dintre slovena Polona Herzog, pe care Halep a învins-o acum cîteva săptămâni la Eastborne în turul al doilea, și ”puștoaica” de 15 ani Corie Gauff, revelația de pînă acum a turneului, care a câștigat în primul tur de la Wimbledon în fața veteranei Venus Williams. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.