Simona Halep bagă „spaima” într-o jucătoare româncă de tenis. „Strâng toate bonurile. Nu se știe”

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.01.2023 - 20:38
Ruse și Halep - Foto: Prosport.ro

Cazul Simonei Halep nu le-a lăsat indiferente pe jucătoarelșe de tenis din România. După Irina Begu a venit rândul Gabrielei Ruse să spună că este extrem de precaută cu ceea ce consumă.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep riscă o suspendare de 4 ani.

Simona, dopată prin suplimente care conțineau subtanțe interzise

În cazul Simonei Halep, modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei se presupune că ar fi ingerarea unui supliment alimentar contaminat sau a unui produs alimentar, sunt însă ipoteze care trebuie confirmate de forurile care investighează acest fapt.

Citește și: Cum a ajuns Mouratoglou să o excludă pe Halep dintre „marile campioane” unde se află Serena

“Fiecare bon fiscal îl iau și îl bag în portofel pentru că, nu se știe niciodată. La ce se întâmplă în lumea asta, orice este posibil“, dezvăluie Gabriela Ruse cum i s-a schimbat radical viața odată ce Simona Halep a fost găsită dopată. 

“Situația Simonei Halep este foarte grea. Niciun sportiv de pe lumea asta nu-și doreste să treacă printr-un asemenea calvar.

“N-am reușit să vorbesc prea multe cu Simona. I-am scris un mesaj de suținere pentru că suntem colege de atâta timp. Sunt lucruri mult prea personale ca să pot intra eu în discuția despre dopingul ei.

Și eu, dacă aș fi fost în locul ei, chiar dacă sunt o fire mai deschisă și aș fi spus Da, Domne, sunt vinovată sau nu! Nu mi-ar fi plăcut ca Simona să mă întrebe ce s-a întâmplat”, creionează Gabriela provocarea de a diseca un caz de dopaj care pe ea a transformat-o, deopotrivă în contabil și farmacist.

“Este cel mai îngrozitor lucru care i se poate întâmpla unui sportiv ! Nu cred că există ceva mai rău !” nu își ascunde angoasa Ruse. Odată cu necazul ăsta al Simonei, eu îmi iau fiecare tichet plătit, invoice-ul, potrivit prosport.ro

Irina Begu, măsuri maxime de precauție


„Întotdeauna am fost atentă. Cred că asta e cea mai mare frică a unui sportiv. Încerc să verific toate medicamentele, toate suplimentele pe care le iau și să evit o astfel de problemă.

În general, trimit la anti-doping prospectul sau suplimentul pe care urmează să îl iau și primesc acordul din partea lor, dacă este în regulă,” a replicat Irina Begu.

Mai am și doctorul meu din Germania, cu care lucrez, iar el îmi dă suplimentele care sunt conforme. E important să verificăm, să fim atente când deschidem o sticlă de apă, unde o lăsăm. Întotdeauna când deschid o sticlă și părăsesc încăperea, iar sticla nu a fost urmărită sau în preajma echipei mele, nu mai beau din acea sticlă,” a adăugat Irina Begu, care a precizat că a vorbit cu Simona Halep și a încurajat-o, în aceste momente dificile.

„Am vorbit cu Simona și i-am transmis un mesaj, am încercat să o încurajez cât se poate de mult, în această perioadă. Este o situație delicată și sper să se rezolve cât mai repede în favoarea ei,” a completat Irina Begu, potrivit ProArena

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te