Șase români au ieșit campioni mondiali la Campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.10.2023 - 21:37
Șase români au ieșit campioni mondiali la Campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori - Foto: Ziarul de Iași

Şase campioni mondiali dintr-un foc! Campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori, organizat în acest an în Germania, a adus României un palmares nesperat.

SHARE

Şase campioni mondiali dintr-un foc! Campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori, organizat în acest an în Germania, a adus Iaşiului un palmares nesperat nici măcar de antrenorii clubului sportiv Scorpions, care au trimis la competiţia internaţională ISKA 2023 din Munchen 11 sportivi.

Șase români au ieșit campioni mondiali la Campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori

Dintre aceştia, şase au câştigat medalii de aur şi au devenit campioni mondiali la categoriile de vârstă şi greutate la care au concurat, iar alţi doi s-au întors acasă cu medalii de argint. Alte trei medalii de aur au mai fost obţinute de cluburi din Bucureşti, Satu-Mare şi Bacău.

“Noi, ieşenii, suntem buni la bătaie, în ultimii 20 de ani ne-am impus pe plan naţional ca cei mai buni”, spune cu mândrie Mihai Constantin, antrenorul principal al Clubului Scorpions, “iar fetele, moldovencele, sunt nu numai frumoase, sunt şi bătăioase”.

Ultima afirmaţie e demonstrată de medalia de aur a Medeei Mihăilă, 16 ani, “scorpioniţa” care s-a întors la Iaşi cu unul dintre cele şase titluri mondiale. Medeea a fost însoţită la Campionatul Mondial de kick-boxing şi de fratele ei mai mic, Darius, care, la 14 ani, a obţinut argintul în competiţia internaţională din acest an, din Germania.

El este dovada că spre acest sport nu se îndreaptă doar copii din familii defavorizate, aşa cum cred încă unele persoane, în mod greşit, subliniază antrenorul Mihai Constantin. La 8 ani abia împliniţi şi 29,6 kg, cât arăta cântarul la intrarea sa în competiţie, Robert avea deja cucerite mai multe titluri de campion, iar competiţia din Germania i-a adus un nou titlu, mondial. S-a obişnuit deja să poarte drapelul ţării pe umeri, după fiecare sesiune de medaliere.

„Ne bucurăm foarte mult ca am reusit să punem Iaşiul pe harta sporturilor de contact din lume la amatori. Campionatul mondial ISKA de anul acesta a dovedit că, pe lângă performantele profesioniştilor Ştefan Lătescu sau Cătălin Moroşanu, avem şi o pepinieră foarte puternică de amatori.

La copii, Robert Macovei - copilul minune din kick– boxing - a reuşit să cucerească titlul de campion mondial la doar opt ani. Am fost 26 de sportivi din toată România, din care 11 din Iaşi, de la Scorpions. 

La fete, Medeea Mihăilă a reuşit și ea să demonstreze că moldovencele sunt tari, a luat şi ea aurul. Adrian Lazăr (15 ani), Albert Enache (15 ani), Alexandru Vârlan (22 ani) şi Tudor Vieru (16 ani) sunt ceilalţi medaliaţi cu aur, iar Darius Mihăilă (14 ani) şi Robert Holman (13 ani) au adus câte o medalie de argint. Performanţa lor a plasat România pe locul al cincilea pe naţiuni”, spune Mihai Constantin, care mărturiseşte: “Obiectivul nostru era o medalie de aur. Ne-am întors cu opt, din care şase de aur”.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te