RUGBY Lotul Stejarilor, afectat de gripă înaintea meciului de sâmbătă cu Georgia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.01.2020 - 15:02
Foto: INQUAM Photos/ Manases Sandor

Partida face parte din prima etapă a Rugby Europe Championship competiție la care mai iau parte Spania, Rusia, Portugalia și Belgia.

SHARE

Meciul dintre Georgia și România va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, și va putea fi urmărit pe TVR.

Echipa României, care sâmbătă va întâlni reprezentativa Georgiei, la Tbilisi, în prima etapă a ediţiei 2020 din Rugby Europe Championship, este afectată de gripă, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.

''Având în vedere problemele medicale cu care se confruntă lotul, câţiva dintre jucători contractând un virus puternic în cantonamentul din Antalya - ţinând cont de perioada de incubaţie şi apariţia primelor cazuri - toată echipa va fi testată pentru depistarea gripei. Kamil Sobota şi Horaţiu Pungea sunt internaţi pentru tratament, la ei fiind confirmat deja virusul gripal tip B - contagios, pentru siguranţa tratamentului oferit Pungea urmând să revină în ţară. În acest moment prezintă simptome de răceală Constantin Pristăviţa, Paul Popoaia, Johan Van Heerden şi Cosmin Manole'', se arată în comunicat.

Staff-ul tehnic al echipei României a deplasat în Georgia 33 de jucători, lotul fiind decimat de absenţe. Dintre cei convocaţi iniţial Vlăduţ Zaharia şi Damian Strătilă au devenit indisponibili din cauza unor accidentări şi au revenit în ţară după cantonamentul din Antalya, alături de Andrei Rădoi şi Cosmin Iliuţă. Pe lista jucătorilor convocaţi din Franţa s-au aflat Marius Antonescu, Ionel Badiu, Alexandru Gordaş, care s-au accidentat în meciurile echipelor de club, devenind astfel indisponibili, dar şi Mihai Macovei, absent din cauza unor probleme personale.

Meciul cu Georgia va fi debutul celei de-a 18-a ediții a competiției, câștigătoarele în ordine cronologică fiind: 2000-România, 2001-Georgia, 2001-2002-România, 2003-2004-Portugalia, 2005-2006-România, 2007-2008-Georgia, 2009-Georgia, 2010-România, 2011-Georgia, 2012-Georgia, 2013-Georgia, 2014-Georgia, 2015-Georgia, 2016-Georgia, 2017-România, 2018-Georgia, 2019-Georgia.

Stejarii s-au impus de cinci ori, ultima dată în 2017, grație acelei victorii obținute la București cu 8-7 în față Georgiei, Lelos fiind de altfel deținătorii en-titre ai trofeului, dar și ai Cupei Antim Ivireanul, pusă în joc în partidele directe dintre România și Georgia.

Față de sezonul trecut, în locul Germaniei, care a retrogradat, noutatea este Portugalia. După trei ani de așteptare Os Lobos revin în primul eșalon valoric al Rugby Europe Internațional Championship, în 2017 și 2018 pierzând barajul de promovare în fața Belgiei, respectiv României, petru ca anul trecut să se impună chiar în fieful nemților, menționează frr.ro .

În cadrul Rugby Europe Championship, „stejarii” au disputat 100 de partide, dintre care 72 au fost victorii, 26 de eșecuri și două rezultate de egalitate. Într-un top al individualităților, cele mai multe partide disputate în acestă competiție le au: Florin Vlaicu (58), Catalin Fercu (52), Valentin Calafeteanu (50), Cristi Petre(45) si Mihai Macovei (43). Cele mai multe puncte pentru „stejari” în Rugby Europe Championship le-a reușit Florin Vlaicu, 465, în timp ce la numărul de eseuri cel mai eficient este Cătălin Fercu cu 15 reușite, conform prosport.ro .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te